Καμίνης – Καρκατσούλης: Να προχωρήσουμε επιτέλους στην αποτελεσματική πρόληψη για τις πυρκαγιές

PACIFIC-SUN

Ο κοινοβουλευτικός Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καμίνης και ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Καρκατσούλης ενημερώθηκαν από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανο Κολοκούρη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Ο Γιώργος Καμίνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Οι πυροσβέστες μας κάνουν τιτάνια προσπάθεια να περιορίσουν τη φωτιά και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Βρεθήκαμε σήμερα εδώ για να τους δηλώσουμε την υποστήριξη του Κινήματος Αλλαγής και την ευγνωμοσύνη όλων των πολιτών για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι το κλειδί βρίσκεται στην πρόληψη. Δυστυχώς, και σε αυτή την πυρκαγιά βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες και ανοικτοί δρόμοι πυρασφάλειας μέσα στο δάσος. Εαν αυτά υπήρχαν, η ζημιά θα ήταν αμελητέα. Τώρα δυστυχώς η καταστροφή είναι μεγάλη. Αυτό που σήμερα προέχει είναι η κατάσβεση της πυρκαγιάς: Αμέσως μετά όμως, το Κίνημα Αλλαγής θα ασκήσει τον απαραίτητο κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά την κακοκαιρία “Μήδεια”, είχε προαναγγείλει την κατάθεση νομοσχεδίου που θα ξεκαθάριζε τον κουβάρι των αρμοδιοτήτων, δεν έχουμε όμως δει κάτι τέτοιο ακόμα”.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης έκανε την εξής δήλωση: “Ως Κίνημα Αλλαγής, είχαμε, δυστυχώς, προειδοποιήσει έγκαιρα για την ελλειμματική πολιτική πρόληψης των δασικών πυρκαγιών στη χώρα. Είναι επιτέλους ώρα να ασχοληθούμε σοβαρά με αυτό το κομμάτι. Όσο η κυβέρνηση δεν προχωρεί αποφασιστικά στον ορισμό των δασικών χαρτών, όσο δεν ξεκαθαρίζει η κατάσταση νομιμότητας μέσα και γύρω από το δάσος, τόσο τα δάση μας θα είναι έκθετα σε μεγάλους κινδύνους, είτε από ανευθυνότητα, είτε από υστεροβουλία”.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής