Κ. Αρβανίτης: Στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων η Κομισιόν γίνεται μέρος του προβλήματος

PACIFIC-SUN

Τη μεγάλη ολιγωρία που επιδεικνύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών για το ζήτημα των παρακολουθήσεων στην ΕΕ ανέδειξε στην ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Κώστας Αρβανίτης, σημειώνοντας μάλιστα ότι όσο οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες αργούν, η αδυναμία της Κομισιόν να δράσει μετατρέπεται σε συνυπαιτιότητα.

Η ομιλία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την έλλειψη νομοθετικής δράσης από την πλευρά της Επιτροπής, σε συνέχεια της απόφασης της Επιτροπής PEGA, αρμοδιότητα της οποίας ήταν η διερεύνηση του Σκανδάλου των υποκλοπών.

Η συζήτηση στην ολομέλεια έρχεται λίγες μόνο ώρες προτού οι Ευρωβουλευτές κληθούν να υποστηρίξουν ψήφισμα, που προωθούν όλες οι δημοκρατικές πολιτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου και του ΕΛΚ, της δεξιάς οικογένειας στην οποία ανήκει και η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, στο οποίο καταδικάζεται η έλλειψη δράσης της Επιτροπής για ένα ζήτημα που απειλεί τους πολίτες και τη Δημοκρατία στην ΕΕ, και την καλεί να κάνει νομοθετικά βήματα για την καταπολέμηση της κατάχρησης κατασκοπευτικού λογισμικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα αναδεικνύει για άλλη μια φορά τον βαθμό στον οποίον το ζήτημα των υποκλοπών συνεχίζει να σπιλώνει τη διεθνή εικόνα της χώρας μας, καθώς σε αυτό γίνεται ρητή μνεία στην Ελλάδα, για την οποία δεν έχει διαπιστωθεί πρόοδος σύμφωνα με τις προτάσεις που υιοθέτησε το ΕΚ, τον περασμένο Ιούνιο.

Στην ομιλία του ο κ. Αρβανίτης επισημαίνει πως η άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να υποστηρίξουν μια νομοθετική πρωτοβουλία που θα θέσει ένα στοιχειώδες ρυθμιστικό καθεστώς σε ένα τόσο φλέγον ζήτημα ουσιαστικά «κλείνει το μάτι σε διάφορα Κράτη-Μέλη που σπεύδουν και τροποποιούν νόμους, βάζουν στο στόχαστρο θεσμικά κεκτημένα, προσπαθούν να συγκαλύψουν τα σκάνδαλα με αθέμιτες πιέσεις, και διευκολύνουν την εξαγωγή παράνομων λογισμικών».

Δείτε το βίντεο:

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής