ΓΣΕΕ: Όχι στην αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της ασκεί κριτική στον ΣΕΒ για το θέμα της δημόσιας εκπαίδευσης.

PACIFIC-SUN

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της ασκεί κριτική στον ΣΕΒ για το θέμα της δημόσιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα η συνομοσπονδία αναφέρει: «Με έμμεσο τρόπο αλλά με σαφείς προθέσεις και στόχευση, ο ΣΕΒ επιχειρεί να αποδομήσει τη δημόσια εκπαίδευση παρουσιάζοντας στη χθεσινή του έκθεση, μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Με έμμεσο τρόπο αλλά με σαφείς προθέσεις και στόχευση, ο ΣΕΒ επιχειρεί να αποδομήσει τη δημόσια εκπαίδευση παρουσιάζοντας στη χθεσινή του έκθεση, μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η ΓΣΕΕ στηρίζοντας τις θέσεις της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών, κρούει με τη σειρά της τον κώδωνα του κινδύνου για τις προτάσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, που εάν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε αρνητικά αποτελέσματα στη δημόσια εκπαίδευση και θα εντείνουν τις ήδη αυξημένες ανισότητες.

Τέλος η ΓΣΕΕ τονίζει: είναι απαράδεκτο να μιλάμε σήμερα, όπως ο ΣΕΒ, για υπερεπάρκεια πόρων στη δημόσια εκπαίδευση και για μεγάλη μισθολογική δαπάνη για τους εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας κλίμα για απολύσεις και περαιτέρω μείωση μισθών.

Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τη δημόσια εκπαίδευση και να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων προτάσεις που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής