Γ. Κατρούγκαλος: Νέα Ίμια δεν μπορεί να υπάρξουν

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφορικά με τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα Ίμια.

PACIFIC-SUN

Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι: «Νέα Ίμια δεν μπορεί να υπάρξουν γιατί η κατάσταση σήμερα είναι ριζικά διαφορετική: Πολύ πιο αναβαθμισμένο το διεθνές κύρος της χώρας μας και ισχυρές οι διπλωματικές μας συμμαχίες».

Παράλληλα πρόσθεσε στην εφημερίδα «Κontra News»: «εντελώς απομονωμένη η Τουρκία, με τις ενέργειές της να καταδικάζονται ως παράνομες και προκλητικές από ΗΠΑ και ΕΕ. Και σε κάθε περίπτωση, επειδή δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη, συνεχίζουμε τις συζητήσεις για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση και να μην προκύψει “ατύχημα” από αυτήν».

«Στο ΥΠΕΞ ξεκίνησα έχοντας στο χαρτοφυλάκιό μου δύο πολύ σημαντικά αντικείμενα, την ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας και την οικονομική διπλωματία. Εργάσθηκα για τη συγκρότηση της αναγκαίας συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων, για μια πιο δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη».

Τα παραπάνω τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος και σημείωσε ότι: «Με την αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά δούλεψα ακόμη πιο στενά μαζί του και με τίμησε παραδίδοντάς μου το πηδάλιο του Υπουργείου».

Ως «βασικό του επίτευγμα» ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «την επίτευξη κλίματος εθνικής συνεννόησης απέναντι στις προκλήσεις του δύσκολου γείτονα μας στα ανατολικά, αλλά και την συνέχιση της στρατηγικής βελτίωσης των σχέσεων με τις ΗΠΑ και την Κίνα, που βρίσκονται σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από ποτέ».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής