Φ. Κουβέλης: Ισχυρός αριστερός και προοδευτικός πόλος απέναντι στο βαθύτατο συντηρητισμό και την ακροδεξιά

Την αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός αριστερού και προοδευτικού πόλου απέναντι στον βαθύτατο συντηρητισμό και την ακροδεξιά, επισημαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ».

PACIFIC-SUN

Στη συνέντευξή του ο Φώτης Κουβέλης τονίζει παράλληλα ότι οι επαμφοτερίζουσες, οι ευκαιριακές κινήσεις και επιλογές της ΝΔ, προδίδουν πανικό.

Ερωτώμενος για τις πρόσφατες αλλαγές στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι: «Η στάση της ΝΔ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν αναμενόμενη. Εντάσσεται στην αδιέξοδη αντιπολιτευτική τακτική της απέναντι στην κυβέρνηση» και τόνισε πως: «τα όσα ισχυρίζεται η ΝΔ δεν είναι μόνο αβάσιμα αλλά είναι και απαράδεκτα, διότι αναφέρονται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν αντιμετωπίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις ως «κομματικό στρατό» αλλά ως Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας».

Για την κινητικότητα για συγκλίσεις στον ευρύτερο χώρο του δημοκρατικού-προοδευτικού τόξου, ο Φώτης Κουβέλης υποστήριξε ότι: «Είναι αναγκαία η δημιουργία του προοδευτικού πόλου» και επέρριψε ευθύνη για την άνοδο της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού στην Ευρώπη στις «πολιτικές δυνάμεις που με την άσκηση της πολιτικής τους και τις επιλογές τους, διεύρυναν τις κοινωνικές ανισότητες, συρρίκνωσαν το κοινωνικό κράτος, ανέχθηκαν και σε πολλές περιπτώσεις ενίσχυσαν τον εθνικιστικό και ρατσιστικό λόγο με αφορμή και τα μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα στην Ευρώπη».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής