Η κα Αραμπατζή επεσήμανε: «ένα από αυτά είναι το διατροφικό πρόγραμμα διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία της χώρας, τη διανομή των οποίων προετοιμάζουν ήδη οι Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ για το νέο τριετές πρόγραμμα. Όπως γνωρίζετε, η χώρα μας «τρέχει» για 2η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα, παρότι τα κονδύλια ήταν διαθέσιμα από το 2015 αλλά δυστυχώς δεν απορροφήθηκαν από την απελθούσα Κυβέρνηση χάνοντας πολύτιμους πόρους».
«Πρόκειται για μια σημαντική δράση – υπογράμμισε η υφυπουργός – που δεν αποτελεί επισιτιστικό πρόγραμμα αλλά δράση διαμόρφωσης σωστών διατροφικών συνηθειών για τα παιδιά. Είναι γνωστό ότι δυστυχώς η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στην παιδική παχυσαρκία ενώ έχει παρατηρηθεί και σε επίπεδο ΕΕ ότι η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης, αλατιού και λίπους παρουσιάζεται αυξημένη. Τέτοια προγράμματα συμβάλλουν ώστε τα παιδιά να υιοθετήσουν την αξία των υγιεινών φρούτων και λαχανικών στη διατροφή τους και σε συνδυασμό με την άσκηση να «χτίσουν» υγιή πρότυπα διαβίωσης» ανέφερε. Και εξήγησε ότι «εκτός από τη διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία, το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει και συνοδευτικές δράσεις όπως σεμινάρια, ημερίδες με σκοπό τόσο τη διάχυση του μηνύματος όσο και την αξιολόγηση της εμπέδωσής του στα παιδιά».
Η κ. Αραμπατζή ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου όπου δάσκαλοι και μαθητές, διατηρούν δικό τους κήπο με λαχανικά και οπωροφόρα δέντρα για να γνωρίσουν τα παιδιά των πόλεων την παραγωγική διαδικασία και την προέλευση των τροφίμων.