Ερώτηση Ελ. Βόζεμπεργκ για την «καραντίνα» των Ελλήνων στα αεροδρόμια της Ευρώπης

Νέα κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, με αφορμή τους εκτεταμένους πλέον ελέγχους που διενεργούνται σε κεντρικά αεροδρόμια της Ευρώπης σε όλους τους επιβάτες που φτάνουν με πτήσεις από την Ελλάδα.

PACIFIC-SUN

Σε συνέχεια της πρόσφατης ερώτησής της για το θέμα αυτό, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι αν και τα κράτη – μέλη έχουν το δικαίωμα δειγματοληπτικών ελέγχων εντός Σένγκεν, οι έλεγχοι που διενεργούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε όλους τους επιβαίνοντες των πτήσεων από Ελλάδα δεν διαφέρουν από τους συστηματικούς ελέγχους στα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απομονώνεται η Ελλάδα από το χώρο Σένγκεν και να διασύρεται διεθνώς, ενώ παράλληλα ταλαιπωρούνται με χρονοβόρες διαδικασίες ελέγχου οι επιβάτες για πιθανή κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Η κα. Βόζεμπεργκ ζητά να πληροφορηθεί τις αδυναμίες στον έλεγχο των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων και την ταυτοποίηση προσώπων από τις ελληνικές Αρχές, καθώς και την παράνομη δράση κυκλωμάτων παραποίησης ταξιδιωτικών εγγράφων στην Ελλάδα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής