Επίσκεψη εργασίας Μ. Χρυσοβελώνη στο Δημαρχείο Φυλής

Πραγματοποιήθηκε χθες επίσκεψη εργασίας της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη στο Δημαρχείο Φυλής, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη του Δημάρχου Φυλής Χ. Παππού, αιρετών και Διευθυντών Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και επιστημόνων του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Φυλής.

PACIFIC-SUN

Η υφυπουργός ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο και τους παρισταμένους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Φυλής και την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αντιμετώπισή τους, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους τομείς πολιτικής ευθύνης της, δηλαδή ζητήματα Ισότητας, καταπολέμησης της έμφυλης βίας και Ληξιαρχείου-Δημοτολογίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, τις ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό, προβλήματα του Ληξιαρχικού Νόμου, καθώς και στην αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Από την πλευρά της η υφυπουργός παρέδωσε στον Δήμαρχο αντίγραφο του Νομοσχεδίου για την Ισότητα που πρόκειται να κατατεθεί και θα περιλαμβάνει και ρυθμίσεις σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και τροπολογίες στον «Κλεισθένη».

Ενημέρωσε επίσης για τις Επιτροπές Ισότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα ισχύσουν μετά τις προσεχείς Αυτοδιοικητικές εκλογές, για τη χρηματοδότηση των δομών Ισότητας στο εξής από τον κρατικό προϋπολογισμό, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών και τα πρόσφατα Σύμφωνα Συνεργασίας που υπογράφηκαν με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ για την εδραίωση της Ισότητας στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, όπως και σε κάθε τομέα της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής.

Τέλος, η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε διαθέσιμη για κάθε παρατήρηση, πρόταση και δυνατή συνεργασία με τον Δήμο.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής