Επίδοση της ενδιάμεσης Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος στον πρόεδρο της Βουλής

Τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση επισκέφτηκε σήμερα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να του επιδώσει την εξαμηνιαία Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ.

PACIFIC-SUN

Ο πρόεδρος της Βουλής υποδεχόμενος τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, δήλωσε: «Χαίρομαι που παραλαμβάνω την Έκθεση. Είναι η τελευταία φορά που την παραλαμβάνω ως Πρόεδρος του Κοινοβουλίου. Ανεξάρτητα  από ποια κυβερνητική πλειοψηφία θα προκύψει στις εκλογές, σε ότι με αφορά έχω δηλώσει από καιρό, ότι ολοκληρώνω τη θητεία μου εδώ.»

Από την πλευρά του ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας δήλωσε: «Είναι χαρά και τιμή μου που για μια ακόμη φορά παραδίδω την Ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ. Η Έκθεση αυτή συνοψίζει τις οικονομικές εξελίξεις και τις προοπτικές κυρίως, κοιτάζει μπροστά, επισημαίνει τους κινδύνους, επισημαίνει όμως και τις ευκαιρίες που διανοίγονται στην Ελλάδα, επισημαίνει τις πολύ θετικές προοπτικές που προεξοφλούν οι Αγορές και ευρέως λέει ότι οι προοπτικές αυτές δεν πρέπει να διαψευστούν. Πρέπει πολύ σύντομα η νέα κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αυτές, δηλαδή δίνει ένα αισιόδοξο τόνο για το μέλλον. Επίσης περιέχει 9 προτάσεις οικονομικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα τόσο για τη βραχυπρόθεσμη περίοδο όσο και για την μεσομακρόπροθεσμη περίοδο.»

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής