Επείγουσα ερώτηση Δημ. Παπαδημούλη προς Κομισιόν για το περιστατικό με τη Ryanair

Επείγουσα ερώτηση προτεραιότητας κατέθεσε στη Κομισιόν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με το απαράδεκτο περιστατικό το οποίο συνέβη με ευθύνη της Ryanair στην προγραμματισμένη πτήση της από το Λονδίνο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, που ταλαιπώρησε δεκάδες επιβάτες, μεταφέροντάς τους στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

PACIFIC-SUN

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημούλης, επικαλούμενος τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 261/2004 ο οποίος αναφέρει ρητά ότι η αεροπορική εταιρία φέρει την ευθύνη των επιλογών αναφορικά με τέτοιες έκτακτες συνθήκες, ζητά από την Κομισιόν να λάβει πρωτοβουλίες οι οποίες «θα θέτουν πραγματικά σε προτεραιότητα τους επιβάτες και την ασφαλή και δίκαιη μεταχείρισή τους».

Παρά την λύση η οποία δόθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία ναύλωσε αεροσκάφος της Aegean για να μεταφέρει τους Επιβάτες στην Θεσσαλονίκη, η ταλαιπωρία που υπέστησαν ως αποτέλεσμα των προκλητικά απαράδεκτων επιλογών της RyanAir ήταν μεγάλη.

Με αφορμή το περιστατικό, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Η Κομισιόν οφείλει να προστατεύσει τα δικαιώματα των επιβατών κάθε φορά που εκείνα συγκρούονται με την πολιτική χαμηλού κόστους μιας αεροπορικής εταιρίας. Τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να επαναληφθούν».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής