Διεθνής ημερίδα για «Το μέλλον της Ευρώπης»

Το υπουργείο Εξωτερικών διοργανώνει Διεθνή Ημερίδα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με θέμα «Το Μέλλον της Ευρώπης», τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου και ώρα 10.00, στο Αμφιθέατρο Γιάννος Κρανιδιώτης, Ακαδημίας 1.

PACIFIC-SUN

Την εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ στην ημερίδα θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ημερίδα έχει τρεις θεματικές ενότητες που αφορούν στις νέες προκλήσεις για την Ευρώπη μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, στις Ευρωπαϊκές αξίες και την οικονομική διακυβέρνηση, καθώς και στη Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Πολιτεία.

Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί σε μείζονα ζητήματα ευρωπαϊκής επικαιρότητας, με έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της δημοκρατικής νομιμοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομικής διακυβέρνησης. Στόχος είναι να αναγνωρισθούν και να προταθούν οι κατάλληλοι μηχανισμοί για την ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ε.Ε..

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής