Δ. Παπαδημούλης: Η συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων καθοριστικός όρος εξόδου από τη νέα κρίση

Την «πλήρη αποτυχία των μοντέλων του νεοφιλελευθερισμού για την Υγεία, την Παιδεία, το Περιβάλλον, την Εργασία και την Κοινωνική Συνοχή» αλλά και την εργαλειοποίηση της κρίσης από τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, επισημαίνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε άρθρο του με αφορμή την κοινωνικοπολιτική συγκυρία της πανδημικής κρίσης του κορονοϊού.

PACIFIC-SUN

Όπως επισημαίνει στο άρθρο του που δημοσιεύεται στο Libre.gr, η Νέα Δημοκρατία «προτιμά να χρησιμοποιήσει την πανδημία ως άλλοθι προκειμένου να επιβληθεί κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην δουλειά, την δημόσια Υγεία και το δικαίωμα στην κατοικία, παραπέμποντας τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης στις καλένδες».

Διαπιστώνοντας την άμεση ανάγκη για αλλαγή ατζέντας στο εσωτερικό πολιτικό τοπίο που διαχειρίζεται μεροληπτικά υπέρ των ελίτ η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κ. Παπαδημούλης στο άρθρο του υπογραμμίζει το αυξημένο καθήκον της Αριστεράς να πρωτοστατήσει «σε μια συμμαχία ζωής για την σωτηρία της χώρας από την νέα φτώχεια και ενδεχόμενα από νέα μνημόνια στα οποία μας οδηγεί η νεοφιλελεύθερη διαχείριση της πανδημίας».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής