Χρ. Δήμας: Θα δοθεί μεγαλύτερη ώθηση στο βιοϊατρικό οικοσύστημα

PACIFIC-SUN

Οι βιοεπιστήμες, από άποψη πληθυσμού, κατέχουν την 1η θέση, στο Elevate Greece, ανάμεσα από 21 τομείς δραστηριοποίησης των νεοφυών επιχειρήσεων και θα δοθεί ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο συγκεκριμένο οικοσύστημα να αναπτυχθεί.

Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας με αφορμή τη διάκριση, από την ΕΕ, της ερευνητικής πρότασης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για το πολλαπλό μυέλωμα που θα χρηματοδοτηθεί με 10 εκατ. ευρώ.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι οι βιοεπιστήμες αποτελούν προτεραιότητα στον νέο κύκλο της εμβληματικής Δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027», με προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ και με ότι αυτό συνεπάγεται για την μελλοντική δυναμική του συγκεκριμένου οικοσυστήματος, ενώ τόνισε ότι διαθέτουμε πλέον, όχι μόνο το επιστημονικό και ερευνητικό δυναμικό, αλλά και τις υποδομές και τα εργαλεία ώστε επιστήμονες και επιχειρηματίες να νοιώθουν βεβαιότητα πως μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο, από την Ελλάδα.

Αναλυτικά ο υφυπουργός σημείωσε στη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα διανύουμε μία νέα εποχή για την ανάπτυξη των βιοεπιστημών στην Ελλάδα, και έχουν γίνει ορισμένα σημαντικά άλματα προόδου. Διαθέτουμε πλέον, όχι μόνο το επιστημονικό \ ερευνητικό δυναμικό, αλλά και τις υποδομές και τα εργαλεία ώστε οι επιστήμονες και οι ταλαντούχοι επιχειρηματίες να νιώθουν βεβαιότητα πως μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο από την Ελλάδα και να διεξάγουν ανταγωνιστική έρευνα με αξιοποιήσιμα αποτελέσματα για το βιοϊατρικό οικοσύστημα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι βιοεπιστήμες αποτελούν τομέα προτεραιότητας στον νέο κύκλο της εμβληματικής Δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027», με προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο οικοσύστημα να αναπτυχθεί.

Επίσης, στο Elevate Greece, οι Βιοεπιστήμες κατέχουν την πρώτη θέση, από άποψη πληθυσμού, ανάμεσα από 21 τομείς δραστηριοποίησης των νεοφυών επιχειρήσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την δυναμική που υπάρχει στο οικοσύστημα στον συγκεκριμένο τομέα».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής