«Αυτοψία» Κρίτων Αρσένη στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής

Επίσκεψη στον ΧΥΤΑ Φυλής πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών με το ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης για να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί, καθώς και για τα έργα που πραγματοποιούνται για την επέκτασή του.

PACIFIC-SUN

Ο κ. Αρσένης την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωνε μαζί με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα τους πολίτες για το επικείμενο lockdown, σε μία αποπνικτική ατμόσφαιρα, συνομίλησε με εκπροσώπους και εργαζόμενους του ΧΥΤΑ.

Μεταξύ άλλων ζήτησε ενημέρωση για ζητήματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η δυσοσμία που φτάνει στις περιοχές Πετρούπολη, Περιστέρι, Ίλιον, Καματερό και Ασπρόπυργο, καθώς και για τα αίτια των πυρκαγιών που εκδηλώνονται.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, όταν βρέθηκε στον χώρο που αδειάζουν τα απορριμματοφόρα το φορτίο τους, δήλωσε: «Ο ΧΥΤΑ της Φυλής είναι ένα μνημείο αποτυχίας στη διαχείριση απορριμμάτων. Δεν είναι το θέμα αν αυτοί οι άνθρωποι κάνουν το καλύτερο που μπορούν, αλλά ότι το μοντέλο της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι τόσο αποτυχημένο που οδηγεί από το ένα αδιέξοδο στο άλλο.

Έχουμε ένα εργοστάσιο που κάνει κομπόστ, το οποίο θάβεται, κάνει RDF το οποίο θάβεται ή καίγεται. Έχουμε μία φαύλη διαδικασία που κοστίζει πολλά χρήματα στον πολίτη και όμως οδηγεί σε καθημερινά αδιέξοδα.

Απαιτείται σήμερα, χθες, να μπει μία ημερομηνία τέλος για τον ΧΥΤΑ Φυλής και το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων χωρίς διαλογή στην πηγή. Είναι κάτι που το κάνανε εκ του μηδενός και η Πολωνία και η Κροατία και όλες οι ανατολικές χώρες της Ευρώπης. Και όμως η Ελλάδα ακόμα δεν το κάνει. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία».

Δείτε το video

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής