Αλ. Χαρίτσης: Οι κυβερνητικές αντιμεταρρυθμίσεις υπονομεύουν την δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη

PACIFIC-SUN

Για «αδιαφορία, παρότι γνώριζε εδώ και μήνες το πρόβλημα με την επικείμενη έκρηξη των τιμών» κατηγορεί την κυβέρνηση ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα naftemporiki.gr.

Ο ίδιος, καλεί την κυβέρνηση «έστω και στο πέντε», να προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις, «για τη ρύθμιση της αγοράς, τον έλεγχο παραβατικών συμπεριφορών χειραγώγησης τιμών και την προστασία των πλέον ευάλωτων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Το μεγάλο στοίχημα είναι η ανάκαμψη να αφορά το σύνολο της οικονομίας» τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «αντιμεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, το ασφαλιστικό και τον πτωχευτικό νόμο» και «άδικο τρόπο ενίσχυσης των επιχειρήσεων» και ότι  σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, «αφήνει εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης την  συντριπτική πλειονότητα των μικρομεσαίων και των δυναμικών νεοφυών επιχειρήσεων». «Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι ΄τα λεφτά να πάνε στα λεφτά’» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

«Είναι αυξανόμενο κοινωνικό αίτημα ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα αρχή» επισημαίνει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην οικονομία, στο περιβάλλον, στην Παιδεία, στην Υγεία, ευνοούν τους λίγους και κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή για τους πολλούς», ενώ εκτιμά ότι «η κοινωνική δυσαρέσκεια σύντομα θα αποκτήσει και πολιτικά χαρακτηριστικά». «Οι επόμενες εκλογές θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος» καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής