Ν. Κοτζιάς: Αδιάλλακτη η Τουρκία στο Κυπριακό

Ο υπουργός στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Mevlüt Çavuşoğlu, με τον οποίο δεν μπόρεσαν να φτάσουν όπως είπε «έστω και σε μια πλησιέστερη σκέψη».

PACIFIC-SUN

Σειρά συναντήσεων είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, με κύριο θέμα την επίλυση του Κυπριακού. Ο υπουργός στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Mevlüt Çavuşoğlu, με τον οποίο δεν μπόρεσαν να φτάσουν όπως είπε «έστω και σε μια πλησιέστερη σκέψη».

Ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε την επίσκεψή του «πολύπλευρα επιτυχημένη», γιατί συναντήθηκε με ελληνοαμερικανικές και κυπροαμερικανικές οργανώσεις όσο και με το εβραϊκό λόμπι. Ο υπουργός συναντήθηκε ακόμη, με τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, με τους οποίους συνομίλησε «για το Κυπριακό, τις ελληνικές απόψεις και θέσεις, γιατί πρέπει να καταργηθεί το σύστημα των εγγυήσεων, να μην υπάρχουν παρεμβατικά δικαιώματα για οποιαδήποτε χώρα πάνω στην Κύπρο και να απομακρυνθούν τα ξένα στρατεύματα, πριν απ’ όλα τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα».

Ο κ. Κοτζιάς επ’ ευκαιρίας της επίσκεψής του είδε μεγάλο κομμάτι από το επιτελείο της νέας κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ και συναντήθηκε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, τον κ. Flynn και την αναπληρώτριά του. Επιπλέον, είδε «τον Προσωπάρχη του Προέδρου καθώς και σειρά από Ελληνοαμερικάνους που βρίσκονται κοντά στο επιτελείο του».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής