Νίκος Φίλης: «από φέτος αλλάζουν τα θρησκευτικά»

PACIFIC-SUN

Το μάθημα των θρησκευτικών αλλάζει από φέτος σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, από το βήμα της Βουλής ανέφερε ότι θα είναι «μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας και όχι ομολογιακό, κατηχητικό», δίνοντας το στίγμα της αλλαγής.

«Θα πάμε σε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θα προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών, ώστε να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά  και των άλλων θρησκευμάτων τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας ή θρησκευμάτων, οι πιστοί των οποίων ζούνε στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός είπε επίσης, πως «το πρόγραμμα είναι έτοιμο ως ΙΕΠ προέκυψε από ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε και άκουσε όλες τις πλευρές, και την Εκκλησία και τους θεολόγους.»

Ωστόσο, τόνισε ότι «η απόφαση είναι της Πολιτείας, καθώς έτσι λειτουργεί το σχολείο. «Δεν λειτουργεί με αποφάσεις άλλων, είμαστε έτοιμοι.» και πρόσθεσε «Ελπίζουμε συντόμως να παρουσιάσουμε αυτό το πρόγραμμα της επιμόρφωσης των θεολόγων».

Δείτε και το video

 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής