ΛΑΕ: Όποιος κόβει συντάξεις κόβει ζωές

Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ με επικεφαλής τους Γιάννη Δούκα, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Χρήστο Παπαδέα, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, παραβρέθηκε σήμερα στη μεγάλη συγκέντρωση των συνταξιουχικών οργανώσεων που διαμαρτύρονται και αντιστέκονται στις νέες μειώσεις που επιβλήθηκαν στις επικουρικές συντάξεις.

PACIFIC-SUN

«Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά ακολουθεί την πεπατημένη της μείωσης των συντάξεων και σήμερα έχουμε το τρίτο κύμα μειώσεων των επικουρικών συντάξεων, ενώ ξεκινούν και οι αναδρομικές κρατήσεις για τις συντάξεις που δόθηκαν μετά την ψήφιση του νόμου το Μάιο που θα γίνουν σε τρεις δόσεις».

Η ΛΑΕ καταγγέλλει την ωμή βία με την οποία αντιμετωπίστηκε η πορεία των συνταξιούχων, η οποία ήθελε να φτάσει για να διαμαρτυρηθεί στο Μαξίμου, από την κυβέρνηση, τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής.

«Η βία με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι συνταξιούχοι αποδεικνύει περίτρανα ότι αυτή είναι η μέθοδος που υιοθετεί πλέον η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της λαϊκής δυσαρέσκειας.
Η λύση για το ασφαλιστικό και για τα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία δεν θα έρθει με τη χρήση βίας, δεν θα έρθει με τις μειώσεις των συντάξεων.

Η λύση για τις συντάξεις θα έρθει με τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των μισθών και συνακόλουθα των εισφορών με την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής. Αυτά μπορούν να προωθηθούν μόνο αν η χώρα ακυρώσει τα μνημόνια και περάσει στο εθνικό νόμισμα, στη διαγραφή του δημόσιου χρέους και στην εθνικοποίηση των τραπεζών».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής