«Κίνα – Ευρώπη: Πολιτιστικοί διάλογοι στην Ελλάδα» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα διοργανώνουν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, Forum με θέμα «Κίνα – Ευρώπη: Πολιτιστικοί διάλογοι στην Ελλάδα». Η έναρξη θα γίνει στις 14:30, στην Αίθουσα του Βωμού του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

PACIFIC-SUN

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, θα υποδεχθεί στις 16:30, τον Liu Yunshan, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Οι κύριοι Μπαλτάς και Liu θα είναι ομιλητές στο δεύτερο μέρος του Forum.

Στο τέλος της εκδήλωσης, και με την παρουσία του προέδρου του Κοινοβουλίου Νίκου Βούτση και του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα Zou Xiaoli, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια κινεζικού χάλκινου αγγείου της πρώτης χιλιετίας π.Χ., διακοσμημένου με δράκοντες, το οποίο θα τοποθετηθεί στην Αίθουσα του Βωμού, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη θεμελίωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Επίσης, θα παρουσιαστεί η πλακέτα του Πολιτιστικού Κέντρου της Κίνας που πρόκειται να λειτουργήσει στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει ξενάγηση του Liu Yunshan και κινέζων αξιωματούχων στα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Στις 20:00 η κινεζική αντιπροσωπεία θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση Ελλήνων και Κινέζων καλλιτεχνών.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής