Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη Black Friday

Οι ρίζες της «Μαύρης Παρασκευής» (Black Friday) βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεκαετία του '50. Είναι η άτυπη-αλλά πλέον καθιερωμένη- ονομασία της Παρασκευής μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών η οποία γιορτάζεται την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου.

PACIFIC-SUN

Θεωρείται ως η πρεμιέρα της Χριστουγεννιάτικης αγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1952, αλλά παράλληλα και η τελευταία ημέρα της προηγούμενης αγοραστικής περιόδου. Ωστόσο ο όρος «Μαύρη Παρασκευή» άρχισε να χρησιμοποιείται ευρέως τις τελευταίες δεκαετίες.

Ουσιαστικά είναι η μέρα όπου οι έμποροι ανοίγουν τις αποθήκες και τις προθήκες τους και προσφέρουν τα προϊόντα τους (ρούχα, παπούτσια, ρολόγια, τηλεοράσεις, ψυγεία και διάφορα άλλα είδη τεχνολογίας) σε χαμηλές τιμές, που πολλές φορές αγγίζουν το κόστος, ώστε να ανανεώσουν τα ράφια τους με τις κολεξιόν του επόμενου έτους. Είναι συνήθως η πιο πολυσύχναστη ημέρα αγορών του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2005 και στα καταστήματα δημιουργούνται ουρές αναμονής, ώρες προτού ανοίξουν οι πόρτες τους. 

Γιατί λέγεται Black Friday;

Η προέλευση της ονομασίας Black Friday έρχεται από την Φιλαδέλφεια, όπου χρησιμοποιήθηκε από την αστυνομία για να περιγράψει τη «βαριά»-αυξημένη, κυκλοφορία πεζών και οχημάτων που παρατηρείτο την επόμενη ημέρα του δείπνου των Ευχαριστιών την δεκαετία του 1960. Ωστόσο υπάρχουν πολλές εκδοχές για το πως πέρασε στην ορολογία του εμπορίου και καθιερώθηκε, την συγκεκριμένη μέρα. Η επικρατέστερη αφορά στα βιβλία εσόδων-εξόδων των λιανεμπόρων, καθώς αυτή η ημέρα αντιπροσώπευε για εκείνους το σημείο του έτους που άρχιζαν οι πωλήσεις να αποφέρουν κέρδη, αλλάζοντας χρώμα στο οικονομικό τους σύνολο, από το «κόκκινο» στο «μαύρο».

Πότε ξεκίνησε στην Ελλάδα η Black Friday;

Στην Ελλάδα, ξεκίνησε δειλά το 2016. Ήταν η πρώτη φορά που στην ελληνική αγορά εισήχθησαν ενδιάμεσες εκπτώσεις, με αποκορύφωμα το τριήμερο της Μαύρης Παρασκευής. Το δειλό ξεκίνημα του 2016 οφείλεται στην μικρή συμμετοχή καταστημάτων και στις όχι και τόσο μεγάλες προσφορές, όπως οι αντίστοιχες προσφορές στις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Μεγάλη Βρετανία, όπου το λιανεμπόριο έχει μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους και περισσότερα προϊόντα από τις κολεξιόν της χρονιάς που φεύγει. Πάραυτα το Black Friday ήρθε για να μείνει και κάθε χρόνο οι συμμετοχές των καταστημάτων αυξάνονται και οι προσφορές, γίνονται ακόμα μεγαλύτερες. 

Πως βοηθάει το Emporama για τις αγορές της Black Friday;

Φέρνουμε την αγορά και την Black Friday, στην πόρτα σας. Συγκεντρώνουμε ταξινομούμε και παρουσιάζουμε σε μία σελίδα όλες τις προσφορές των καταστημάτων, για να μην χάνεται καμία προσφορά από τα μάτια σας. Δίνουμε την δυνατότητα, να εντοπίζετε εύκολα και γρήγορα, την καλύτερη δυνατή τιμή ανάμεσα στις προσφορές των καταστημάτων ώστε να κερδίζετε χρόνο στην αναζήτηση των προϊόντων. Και φυσικά και στην Black Friday υπάρχει η επιστροφή χρημάτων με τις αγορές σας.

Black Friday, με ασφάλεια, στο Emporama.

To emporama.gr σε προστατεύει από τις εικονικές προσφορές κατά την διάρκεια των εκπτώσεων και φυσικά της Black Friday. Κάνε εγγραφή απευθείας στο emporama.gr ή συνδέσου μέσω των social media που χρησιμοποιείς και ετοίμασε την λίστα των προϊόντων που επιθυμείς να αγοράσεις. Κάνοντας κλικ σε κάθε προϊόν ξεχωριστά, μπορείς να δεις το γράφημα τιμής του προϊόντος, έχοντας μπροστά σου, τις πραγματικές αλλαγές στην τιμή των προϊόντων που έχεις επιλέξει, ώστε να έχεις την αληθινή εικόνα των εκπτώσεων.

Δείτε περισσότερα εδώ

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής