Generali: Nέα οργανωτική δομή ενοποιημένου ομίλου ασφάλισης και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων

PACIFIC-SUN

Το διοικητικό συμβούλιο της Generali, ενέκρινε σήμερα μια νέα οργανωτική δομή που θα αντικατοπτρίζει τις κύριες δραστηριότητες του Ομίλου, όπως πρότεινε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Φιλίπ Ντονέ.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ελληνικής εταιρείας, από την 1η Ιουνίου 2024, ο όμιλος Generali θα λειτουργεί ως ένας διαφοροποιημένος χρηματοοικονομικός όμιλος επικεντρωμένος σε δύο κύριες δραστηριότητες: τις ασφάλειες και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Στο πλαίσιο της νέας οργανωτικής δομής, τα κεντρικά γραφεία του ομίλου παραμένουν επιφορτισμένα με τον καθορισμό της γενικής στρατηγικής και των εταιρικών στόχων, ενώ παράλληλα κατευθύνουν, ελέγχουν και υποστηρίζουν αποτελεσματικά όλους τους επιχειρηματικούς τομείς με προσαρμοσμένη εστίαση και προσέγγιση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Generali, Φιλίπ Ντονέ, δήλωσε: «Ο όμιλος Generali έχει εξελιχθεί επιτυχώς σε έναν ολοκληρωμένο φορέα ασφάλισης και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σε παγκόσμιο επίπεδο, με σταθερή κεφαλαιακή θέση και έντονη εστίαση στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα.

Στο τομέα του Asset Management, η πρόσφατη εξαγορά της Conning και η μακροπρόθεσμη συνεργασία με την Cathay Life που προκύπτει από αυτήν τη συμφωνία, μας επιτρέπει να διευρύνουμε την επενδυτική μας δραστηριότητα, να επεκτείνουμε τη διεθνή πελατειακή μας βάση, να επικεντρωθούμε σε αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις τρίτων και να επενδύσουμε σε δυνατότητες διανομής στοχεύοντας τις αγορές ως ένας από τους δέκα μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων της Ευρώπης.

Ο ασφαλιστικός τομέας θα συνεχίσει να ενισχύει την παρουσία του ομίλου στις βασικές αγορές μας, αξιοποιώντας την τεχνική αριστεία της επιχείρησής μας, εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες και προσαρμόζοντας την προσφορά μας στις ανάγκες των πελατών μας σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Χάρη σε μια απλούστερη και λιτή προσέγγιση, η οργανωτική δομή του νέου ομίλου με επίκεντρο την ασφάλιση και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων θα επιταχύνει τον μετασχηματισμό του Ομίλου και θα υποστηρίξει τον καθορισμό του σχεδίου για τον επόμενο στρατηγικό κύκλο».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής