Τον Σεπτέμβριο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

PACIFIC-SUN

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο του ΕΝΦΙΑ, αλλά και τον χρόνο και τρόπο καταβολής.

Τα πέντε διευκρινιστικά σημεία του ΥΠΟΙΚ είναι τα εξής:
-Τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ των πολιτών.  Αυτό γίνεται επειδή παρατηρήθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των πολιτών οι οποίοι και καλούνται το επόμενο διάστημα να διορθώσουν τις δηλώσεις τους.

-Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 5 δόσεις, με την πρώτη δόση να τοποθετείται στο τέλος Σεπτεμβρίου.

-Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. Όσα δημοσιεύματα μιλούν για αύξηση του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Θα υπάρξει όμως, ανακατανομή των βαρών από τις μικρές, στις μεγάλες περιουσίες.

-Οι απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ θα ισχύουν ακριβώς όπως και πέρυσι. Δεν χάνουν δηλαδή, την απαλλαγή όσοι έχουν εισοδήματα από υψηλούς τόκους.

-Καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει σε σχέση με το ύψος των εισοδηματικών και περιουσιακών  κριτηρίων. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χάσουν την απαλλαγή άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, ανεξάρτητα του ύψους των τόκων που έχουν.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής