Sony a9 III: Η νέα full-frame κάμερα με global shutter

PACIFIC-SUN

Η Sony παρουσίασε σήμερα τη νέα πρωτοποριακή φωτογραφική μηχανή Alpha 9 III (α9 III), η οποία είναι εξοπλισμένη με τον πρώτο αισθητήρα εικόνας πλήρους καρέ στον κόσμο με παγκόσμιο κλείστρο.

Ο εντυπωσιακός νέος αισθητήρας εικόνας full-frame με παγκόσμιο κλείστρο επιτρέπει στη φωτογραφική μηχανή να πραγματοποιεί λήψεις σε ταχύτητες ριπής έως και 120 fps χωρίς παραμόρφωση ή συσκότιση της φωτογραφικής μηχανής.

Συνδυάζοντας αυτόν τον πρωτοποριακό αισθητήρα με το πιο προηγμένο σύστημα AF της Sony μέχρι σήμερα – που διαθέτει αυτόματη εστίαση AI με έως και 120 φορές υπολογισμούς εστίασης AF/AE ανά δευτερόλεπτο – καθώς και τη δυνατότητα συγχρονισμού του φλας σε όλες τις ταχύτητες λήψης, η α9 III ανοίγει έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων για τους επαγγελματίες φωτογράφους για να απαθανατίσουν την καθοριστική στιγμή.

Τα χαρακτηριστικά της νέας α9 III

Μια νέα διάσταση στην απόδοση της ακίνητης εικόνας που δημιουργήθηκε από τον πρώτο αισθητήρα εικόνας παγκόσμιου κλείστρου στον κόσμο. Η νέα α9 III είναι εξοπλισμένη με έναν πρόσφατα ανεπτυγμένο αισθητήρα εικόνας CMOS πλήρους καρέ με συσσωρευμένο αισθητήρα εικόνας full-frame με περίπου 24,6 αποτελεσματικά megapixels και ενσωματωμένη μνήμη, σε συνδυασμό με την τελευταία μηχανή επεξεργασίας εικόνας BIONZ XR.

Επιτυγχάνει συνεχείς λήψεις χωρίς συσκότιση με παρακολούθηση AF/AE έως και περίπου 120 καρέ ανά δευτερόλεπτοiv. Η νέα α9 III είναι εξοπλισμένη με AF ανίχνευσης φάσης εστιακού επιπέδου υψηλής πυκνότητας. Μια καθορισμένη μονάδα επεξεργασίας AI χρησιμοποιεί την AF αναγνώρισης σε πραγματικό χρόνο για να αναγνωρίζει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων με μεγάλη ακρίβεια.

Συνδυάζοντας την απόδοση υψηλής ταχύτητας έως και 120fps με την απόδοση αναγνώρισης θέματος υψηλής ακρίβειας, είναι δυνατή η εύκολη φωτογράφηση καθοριστικών σκηνών και στιγμών που δεν μπορούν να αποτυπωθούν με γυμνό μάτι.

Η μονάδα επεξεργασίας τεχνητής νοημοσύνης στην α9 III υποστηρίζει ταινίες καθώς και φωτογραφίες με ακριβή αναγνώριση της μορφής και της κίνησης του θέματος, παρέχοντας σημαντική βελτίωση στην απόδοση αναγνώρισης ανθρώπινων ματιών με τις λειτουργίες Real-time Recognition AF και Real-time Tracking που αναγνωρίζουν, παρακολουθούν και εστιάζουν αυτόματα στα μάτια ενός συγκεκριμένου θέματος.

Η α9 III είναι εξοπλισμένη με 8,0 stops οπτικής σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων εντός του σώματος, επιτρέποντας την απόδοση εικόνων υψηλής ποιότητας.

Η ταχύτητα κλείστρου απελευθερώνεται από τους περιορισμούς των συμβατικών αισθητήρων εικόνας με μηχανικό κλείστρο και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα κλείστρου 1/80000 δευτερόλεπτο (1/16000 δευτερόλεπτο κατά τη διάρκεια συνεχούς λήψης)vii, καθιστώντας δυνατή τη λήψη σε υψηλή ταχύτητα χωρίς παραμόρφωση.

Όταν είναι συνδεδεμένο ένα συμβατό φλας της Sony, όπως τα HVL-F60RM2 και HVL-F46RM (πωλούνται ξεχωριστά), είναι δυνατός ο συγχρονισμός του φλας και η λήψη φωτογραφιών σε όλες τις ταχύτητες κλείστρου έως και 1/80000 δευτερόλεπτοv.

Παλαιότερα, αν ο χρήστης απελευθέρωνε το κλείστρο με ταχύτητα μεγαλύτερη από την ταχύτητα συγχρονισμού του φλας, η ποσότητα του φωτός μειωνόταν απότομα, αλλά με τη λειτουργία συγχρονισμού φλας πλήρους ταχύτητας, είναι πλέον δυνατή η φωτογράφηση σκηνών που δεν θα μπορούσαν εύκολα να αποτυπωθούν με τη συμβατική τεχνολογία.

Επίσης, κατά τη λήψη φωτογραφιών ή ταινιών υπό φωτισμό LED, η λειτουργία Hi Frequency Flicker μπορεί να μειώσει σημαντικά τα προβλήματα τρεμοπαίγματος υψηλής συχνότητας, επιτρέποντας τη λεπτή ρύθμιση της ταχύτητας κλείστρου ώστε να ταιριάζει με τη συχνότητα τρεμοπαίγματος κατά την προβολή της οθόνης.

Η α9 III διαθέτει επιλέξιμες λειτουργίες καθυστέρησης απελευθέρωσης, οι οποίες επιτρέπουν στο χρήστη να δίνει προτεραιότητα στην καθυστέρηση απελευθέρωσης ή στην απεικόνιση του σκοπεύτρου/οθόνης.

Η νεοεγκατεστημένη λειτουργία Pre-Capture επιτρέπει στο χρήστη να γυρίσει πίσω έως και 1 δευτερόλεπτο και να καταγράψει τη στιγμή πριν πατήσει το κλείστρο, η αλλαγή της ταχύτητας συνεχούς λήψης Boost κατά τη διάρκεια της λήψης και η βελτιωμένη αντοχή ριπής εξασφαλίζει ότι οι σημαντικές στιγμές αποτυπώνονται αξιόπιστα χάρη στη μεγάλη μνήμη buffer και την αυξημένη συνολική ταχύτητα του συστήματος που επιτρέπουν τη λήψη έως και περίπου 390 εικόνων Fine JPEG σε μία συνεχή ριπή 30 fps.

Οι παραμετροποιήσιμες περιοχές εστίασης έχουν επεκταθεί και περιλαμβάνουν από XS έως XL αντί για τα προηγούμενα μεγέθη S, M και L. Η λειτουργία Preset Focus/Zoom επιτρέπει την απομνημόνευση προκαθορισμένων ρυθμίσεων εστίασης και ζουμ στη φωτογραφική μηχανή για γρήγορη ανάκληση όταν χρειάζεται.

Εκτός από το υπάρχον προσαρμοσμένο μέγεθος καρέ ισορροπίας λευκού, ο χρήστης μπορεί τώρα να επιλέξει άλλα μεγέθη ανάλογα με τις ανάγκες, γεγονός που επιτρέπει τη λεπτομερή ρύθμιση της ισορροπίας λευκού μετά τη σύνθεση μιας εικόνας.

Η α9 III διαθέτει αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά, όπως οι πιο πρόσφατοι αλγόριθμοι AF για την επίτευξη υψηλής ακρίβειας AF σε επίπεδα φωτισμού έως και EV-5 στη λειτουργία AF-S (ισοδύναμο ISO 100, φακός F2.0), παρακολούθηση AF για συνεχείς λήψεις σε F22 και μια λειτουργία σύνθετης λήψης RAW που δίνει τη δυνατότητα συνδυασμού πολλών διαδοχικών εικόνων σε μια σύνθετη εικόνα υψηλής ποιότητας.

Προηγμένη απόδοση βίντεο χωρίς παραμόρφωση

Ο αισθητήρας εικόνας παγκόσμιου κλείστρου παρέχει έκφραση εικόνας χωρίς παραμόρφωση για βίντεο καθώς και για ακίνητες εικόνες. Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να τραβήξει με ευκολία εικόνες κοντινού τοπίου από ένα όχημα που κινείται γρήγορα, όπως ένα αυτοκίνητο, ή από θέματα που κινούνται γρήγορα.

Αυτή η φωτογραφική μηχανή είναι η πρώτη στη σειρά Alpha που μπορεί να καταγράψει βίντεο 4K 120p με υψηλό ρυθμό καρέ χωρίς περικοπή, επιτρέποντας στο χρήστη να τραβήξει με τη γωνία θέασης που επιθυμεί. Είναι επίσης δυνατή η λήψη βίντεο υψηλής ανάλυσης 4K 60p με υπερδειγματοληψία 6K.

Η α9 III διαθέτει S-Cinetone, που δημιουργήθηκε μέσω της ανάπτυξης της ψηφιακής κινηματογραφικής κάμερας VENICE για την παραγωγή βίντεο, κάνοντας το ανθρώπινο δέρμα και τα θέματα να ξεχωρίζουν όμορφα, δημιουργώντας φυσικές ανταύγειες.

Η α9 III είναι εξοπλισμένη με τις πιο πρόσφατες επιδόσεις βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των πλούσιων επιδόσεων διαβάθμισης και του S-Log3, ενώ όταν βρίσκεται σε λειτουργία λήψης Log, μπορεί να αντικατοπτρίζει και να εμφανίζει το αγαπημένο εισαγόμενο LUT του χρήστη. Η α9 III είναι συμβατή με την εφαρμογή για κινητά “Monitor & Control” για δημιουργούς βίντεο.

Λειτουργικότητα και αξιοπιστία για επαγγελματίες

Η Sony άκουσε τις φωνές των επαγγελματιών φωτογράφων και δημιούργησε λειτουργικότητα και αξιοπιστία που υποστηρίζουν τις ανάγκες τους. Το σχήμα της λαβής έχει βελτιωθεί και είναι εργονομικά σχεδιασμένο, ώστε να μπορεί να κρατηθεί εύκολα στην παλάμη του χεριού του χρήστη για να αποφεύγεται η καταπόνηση ακόμα και κατά τη χρήση τηλεφακού ή για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η κάθετη λαβή VG-C5 (πωλείται ξεχωριστά), προσφέρει την ίδια λειτουργικότητα και ευελιξία κατά την οριζόντια λήψη- παρέχοντας άνετη στήριξη για μεγάλες συνεδρίες λήψης. Η λαβή και η περιοχή του κουμπιού κλείστρου έχουν την ίδια σχεδίαση με το κύριο σώμα της φωτογραφικής μηχανής, επιτρέποντας τη λήψη εικόνων χωρίς να αισθάνεστε άβολα, με την ίδια λειτουργικότητα με τη φωτογραφική μηχανή.

Η α9 III είναι εξοπλισμένη με οθόνη LCD πολλαπλών γωνιών 4 αξόνων, η οποία μπορεί να λειτουργήσει μέσω αφής, επιτρέποντας διαισθητικό χειρισμό με το πιο πρόσφατο μενού αφής. Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο χρησιμοποιεί ένα OLED Quad XGA 9,44 εκατομμυρίων κουκκίδων και επιτυγχάνει υψηλή ορατότητα με την ίδια φωτεινότητα με την α7R V και μεγέθυνση περίπου 0,90x.

Ένα προσαρμοσμένο κουμπί είναι τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος της φωτογραφικής μηχανής και η ταχύτητα συνεχούς λήψης μπορεί να αλλάξει με το χειρισμό του προσαρμοσμένου κουμπιού που έχει αντιστοιχιστεί με το Continuous Shooting Speed Boost με το δάχτυλο που κρατάει τη λαβή, επιτρέποντας εξαιρετικά άμεση λειτουργία. Υποστηρίζει τους επαγγελματίες φωτογράφους κατά τη λήψη σε όλα τα περιβάλλοντα.

Ροή εργασιών υψηλής ταχύτητας και επεκτασιμότητα για την υποστήριξη άμεσης παράδοσης

Τα νέα χαρακτηριστικά της α9 III περιλαμβάνουν ένα φίλτρο εικόνας αναπαραγωγής που επιτρέπει στο χρήστη να επιλέγει αποτελεσματικά μεγάλο αριθμό εικόνων χρησιμοποιώντας συνεχή λήψη υψηλής ταχύτητας και ένα μενού λειτουργιών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής εικόνων. Και τα δύο χαρακτηριστικά υποστηρίζουν σθεναρά τις επαγγελματικές ροές εργασίας από τη λήψη μέχρι την παράδοση.

Ένα μενού λειτουργιών μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, ώστε ο χρήστης να μπορεί να επιλέξει αποτελεσματικά έναν τεράστιο αριθμό εικόνων χρησιμοποιώντας συνεχή λήψη υψηλής ταχύτητας. Το “Μενού λειτουργιών αναπαραγωγής” μπορεί να εκχωρηθεί εκ των προτέρων, ώστε ο χρήστης να μπορεί να εκτελεί προστασία, μεταφορά μέσω smartphone, μεταφορά FTP κ.λπ. κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής εικόνων.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει εικόνες περιορισμένες με ένα φίλτρο αναπαραγωγής και να τις αναπαράγει από το μενού λειτουργιών, επιτρέποντας τη γρήγορη παράδοση συγκεκριμένων εικόνων. Η φωτογραφική μηχανή είναι εξοπλισμένη με ειδικό μικρόφωνο για φωνητικά σημειώματα στο πίσω μέρος, ενώ το ενσωματωμένο μικρόφωνο που βρίσκεται κοντά στο στόμα επιτρέπει την καθαρή εγγραφή ήχου ακόμη και σε θορυβώδες περιβάλλον.

Τα ηχογραφημένα δεδομένα ήχου μπορούν να μεταφερθούν μέσω FTP μαζί με τις εικόνες. Η κάμερα επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίσει έως και 20 προεπιλογές από το Διεθνές Συμβούλιο Τηλεπικοινωνιών Τύπου (IPTC), ένα διεθνές συμβουλευτικό όργανο στο οποίο συμμετέχουν ειδησεογραφικοί οργανισμοί από διάφορες χώρες.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής