Στον τελικό του Euro η Πορτογαλία

PACIFIC-SUN

Η Πορτογαλία είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την συμμετοχή της στον τελικό του Euro, καθώς νίκησε με 2-0 την Ουαλία και περιμένει να μάθει για το αν θα αντιμετωπίσει την διοργανώτρια Γαλλία ή την Γερμανία. Καθοριστικός ο Ρονάλντο για τους Πορτογάλους, ενώ ο Μπέιλ δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε την ομάδα του.

Πληκτικό το πρώτο μέρος
Οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε ένα παιχνίδι τακτικής στο πρώτο μέρος, καθώς σημειώθηκαν μόλις δύο καλές φάσεις. Στο 23’ ο Μπέιλ δοκίμασε ένα σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Ρουί Πατρίσιο δεν είχε πρόβλημα να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Στο 44ο λεπτό χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, καθώς ο Ρονάλντο πήρε την κεφαλία μέσα από την περιοχή, όμως αυτή κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Χένεσεϊ. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν άφησε καμία ομάδα απογοητευμένη, με το παιχνίδι να είναι πολύ ισορροπημένο, καθώς και οι δύο ήξεραν πως το παραμικρό λάθος σε έναν ημιτελικό, μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Πιο αποφασισμένη η Πορτογαλία στο δεύτερο μέρος
Στην επανάληψη, η Πορτογαλία εμφανίστηκε πολύ καλύτερη συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο και κατόρθωσε μέσα σε τρία λεπτά, να πετύχει δύο τέρματα. Στο 50’ ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή σέντρα του Γκερέιρο και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Πορτογάλου σταρ στην διοργάνωση. Τρία λεπτά μετά, ο σκόρερ έγινε δημιουργός, καθώς ο Ρονάλντο δοκίμασε ένα «άτσαλο» σουτ, όμως ο Νανί έβαλε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0.

Στο 63’ ο Ρονάλντο εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, με τον Χένεσεϊ να είναι τυχερός που η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ζοάο Μάριο δεν μπόρεσε να κάνει ένα καλό σουτ μέσα από την περιοχή, ύστερα από την επαναφορά που πήρε, λόγω την ασταθής επέμβασης του Χένεσεϊ στο μακρινό σουτ του Νανί. Στο 71’ ο Πορτογάλος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης πήρε ξανά μια κεφαλιά, ύστερα από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Ζοάο Μάριο, αλλά ο Χένεσεϊ δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα. Η Ουαλία έδειχνε ανύμπορη να αντιδράσει στην πίεση της Πορτογαλίας, με το 2-0 να αποτελεί ισχυρό προβάδισμα για τους Ίβηρες.

Ένα φιλόδοξο σουτ του Μπέιλ από μακριά δεν ήταν ικανό να ανησυχήσει τον Ρουί Πατρίσιο, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Τρομερή ευκαιρία για τρίτο τέρμα είχαν οι Πορτογάλοι, καθώς στο 78’ ο Μπέιλ έκανε το λάθος, ο Ντανίλο μπήκε στην περιοχή και σούταρε, ο Χένεσεϊ δεν μπλόκαρε με την πρώτη προσπάθεια, αλλά με την δεύτερη τα κατάφερε πριν περάσει η μπάλα την γραμμή. Δύο λεπτά μετά, ξανά ο Μπέιλ δοκίμασε να απειλήσει τον Ρουί Πατρίσιο, αλλά και πάλι ο Πορτογάλος τερματοφύλακας αρνήθηκε στον παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ με μια εξαιρετική επέμβαση. Σε μια αντεπίθεση στο 86’, ο Ρονάλντο έκανε κακό κοντρόλ μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να πετύχει την εστία του Ουαλού τερματοφύλακα. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε νικήτρια την Πορτογαλία, η οποία θα βρεθεί σε τελικό Euro για πρώτη φορά μετά το 2004, όταν και έχασε τότε το βαρύτιμο τρόπαιο από την Εθνική μας ομάδα.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Μπρούνο Άλβες, Ζοζέ Φόντε, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ντανίλο Περέιρα, Ζοάο Μάριο, Άντριεν Σίλβα (Ζοάο Μοουτίνιο), Ρενάτο Σάντσες (Αντρέ Γκόμες), Νανί (Κουαρέσμα), Κριστιάνο Ρονάλντο

ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Κόλινς (Τζόναθαν Γουίλιαμς), Άσλεϊ Γουίλιαμς, Νιλ Τέιλορ, Λέντλεϊ (Βόουκς), Τζο Άλεν, Άντι Κινγκ, Μπέιλ, Ρόμπσον-Κάνου (Τσερτς)

Κίτρινες Κάρτες: Τζο Άλεν, Τσέστερ, Μπρούνο Άλβες, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπέιλ

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής