Στα πέναλτι πήρε τη νίκη η Γερμανία

PACIFIC-SUN

Το απόλυτο ντέρμπι της Ευρώπης δεν είχε στην κανονική διάρκεια την εικόνα που θα έπρεπε. Ένα γκολ για τους Γερμανούς στο 65ο λεπτό από τον Εζίλ και ένα από πέναλτι για τους Ιταλούς στο 78ο λεπτό, με εκτέλεση του Μπονούτσι. Στο 9ο πέναλτι, με 6-5, κατάφερε η Γερμανία να πάρει το εισιτήριο και να πάει για ένατη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά.

Δυνατό ξεκίνημα για την Ιταλία
Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, βρήκε τους Ιταλούς να πιέζουν όλο και πιο ψηλά, με αποτέλεσμα να έχουν κάποιες ευκαιρίες και τους Γερμανούς αποκλεισμένους στο μισό γήπεδο.

Το πρώτο κόρνερ στο παιχνίδι το κέρδισε η Ιταλία μετά από την προσπάθεια του Φλορέντσι, στο 4ο λεπτό. Όπως και το δεύτερο, ένα λεπτό αργότερα, μετά την προσπάθεια του Τζακερίνι. Σε κανένα από τα δύο δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία.

Από το 10ο λεπτό, οι Γερμανοί άρχισαν να «ροκανίζουν» τη διαφορά της κατοχής της μπάλα όμως, συνέχισαν να παίζουν ένα συντηρητικό παιχνίδι. Στο 13ο λεπτό, ο Κεντίρα έδειξε να έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό προσωπικό αλλά, δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει και τρία λεπτά αργότερα, οι Γερμανοί, έκαναν αναγκαστική αλλαγή με τον Σβάινσταϊγκερ να παίρνει τη θέση του.

Στο 20ο λεπτό ο Μίλερ προσπάθησε να βρει τον Γκόμεζ που είχε περάσει στην πλάτη της άμυνας των Ιταλών, όμως ο Κιελίνι ήταν εκεί και έδιωξε την μπάλα.

Στο 27ο λεπτό, ο Σβάινσταϊγκερ αφού εκτόπισε τον Ντε Σίλιο, πήρε την κεφαλιά και έβαλε γκολ, το οποίο ακυρώθηκε μετά την υπόδειξη του διαιτητή για επιθετικό φάουλ.

Τα επόμενα δέκα λεπτά στο παιχνίδι, πέρασαν αργά και βασανιστικά. Ήταν μία κακή εικόνα και για τις δύο ομάδες που έκαναν αλλεπάλληλα λάθη και δεν απείλησαν ούτε μία φορά την αντίπαλη εστία.

Από το 41ο λεπτό, το παιχνίδι «ζωντάνεψε» με τον Κίμιχ να κάνει σέντρα, τον Γκόμεζ να πιάνει την κεφαλιά και να την στέλνει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μίλερ βρέθηκε σε καλή θέση για σουτ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπουφόν. Στο 43ο λεπτό, ο Τζακερίνι γύρισε τη μπάλα, όμως δεν ήταν κανείς παίκτης εκεί. Ο Στουράρο, πήρε την μπάλα, έκανε το σουτ όμως ο Μπόατενγκ έκοψε την μπάλα.

Καλύτερη η Γερμανία στο 2ο ημίχρονο
Με την έναρξη της επανάληψης, η Γερμανία μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι. Στο 54ο λεπτό, οι Γερμανοί έχασαν μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Μίλερ πήρε μία καλή πάσα από τον Γκόμεζ στην άκρη της περιοχής, σούταρε αλλά ο Φλορέντσι έδιωξε σε κόρνερ με τακουνάκι.

Από το 56ο λεπτό οι Ιταλοί άρχισαν να «μαζεύουν» κίτρινες κάρτες. Πρώτος, ο Στουράρο, ένα λεπτό αργότερα, ο Ντε Σίλιο για φάουλ στον Κίμιχ και στο 59ο λεπτό, ο Παρόλο για ένα σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Γκόμεζ.

Το σκορ στο παιχνίδι, άνοιξε η Γερμανία με τον Χέκτορ να δίνει μία ωραία πάσα στον Εζίλ μέσα την περιοχή και εκείνος με πλασέ πάνω στην κίνηση βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα και έκανε το 1-0, στο 65ο λεπτό.

Τρία λεπτά αργότερα οι Γερμανοί είχαν την ευκαρία να αυξήσουν τη διαφορά.Ο Εζίλ έδωσε πάσα στον Γκόμεζ. Με τακουνάκι απείλησε την εστία των Ιταλών. Ο Μπουφόν, με τα δάκτυλα την έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 72ο λεπτό, οι Γερμανοί αναγκάζονται να κάνουν ακόμη μία αλλαγή, αφού ο Γκόμεζ είχε ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Τη θέση του πήρε ο Ντράξλερ. Στο 74ο λεπτό, οι Ιταλοί μετά από ένα μεγάλο διάστημα χωρίς ευκαιρίες, ο Πελέ, έφτασε στην «πηγή» να σκοράρει, από την πάσα του Ντε Σίλιο, αλλά το σουτ πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νόιερ.

Η στιγμή της ισοφάρισης ήρθε στο 78ο λεπτό από το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής στο χέρι του Μπόατενγκ. Το εκτέλεσε με ψυχραιμία ο Μπονούτσι, το έστειλε κοντά στο δεξί δοκάρι και νίκησε τον Νόιερ.

Στο 86ο λεπτό, οι Ιταλοί προχώρησαν σε αλλαγή με τον Νταρμιάν να αντικαθιστά τον Φλορέντσι. Στο 89ο λεπτό, ο Ντε Σίλιο απείλησε με σουτ εκτός περιοχής, την εστία των Γερμανών. Η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 90ο λεπτό, ο διαιτητής έδωσε κίτρινη κάρτα στον Χούμελς για σκληρό φάουλ που έκανε στον Έντερ. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ήρθε η σειρά του Πελέ να πάρει κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στο Μπόατενγκ.

Όλα «οδηγούσαν» στα πέναλτι
Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης και οι δύο ομάδες μπήκαν «μουδιασμένες». Δεν έκαναν τα πρώτα λεπτά, ιδιαίτερες προσπάθειες για να βάλουν ένα δεύτερο γκολ. Στο 103ο λεπτό, ο Τζακερίνι πήρε κίτρινη κάρτα για θέατρο και κάπως έτσι έφτασε στο τέλος το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο 15λεπτό και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πιο αποφασισμένες για να τελειώσουν το παιχνίδι. Στο 107ο λεπτό, ο Ντράξλερ σπατάλησε ένα ριμπάουντ από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα λίγα εκατοστά πάνω από την εστία των Ιταλών. Ένα λεπτό πιο μετά, ο Έντερ αντικαταστάθηκε από τον Ινσίνιε. Στο 112ο λεπτό, ο διαιτητής έδωσε ακόμη μία κίτρινη κάρτα. Αυτή τα φορά στον Σβάινσταϊγκερ που με το χέρι έκανε φάουλ στον Στουράρο.

Στα επόμενα λεπτά, έγιναν κάποιες φάσεις όμως, φαινόταν πως το παιχνίδι θα καταλήξει στα πέναλτι. Μάλιστα, στο 121ο λεπτό, οι Ιταλοί έκαναν αλλαγή. Μπήκε ο Τζάτζα στη θέση του Κιελίνι.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χέβεντες, Μπόατενγκ, Χούμελς, Κεντίρα (16′ Σβάινσταϊγκερ), Κρόος, Κίμιχ, Χέκτορ, Εζίλ, Μίλερ, Γκόμεζ (72′ Ντράξλερ)

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι (121′ Τζάτζα), Παρόλο, Στουράρο, Τζακερίνι, Φλορέντσι (86′ Νταρμιάν), Ντε Σίλιο, Έντερ (108′ Ινσίνιε), Πελέ

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής