Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Πορτογαλία!

PACIFIC-SUN

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος, ένταση, αλλά και συγκίνηση στο τέλος, η Πορτογαλία κέρδισε την διοργανώτρια Γαλλία με 1-0, με τον Έντερ να είναι η χρυσή αλλαγή, καθώς χάρη σε αυτόν και την εξαιρετική του έμπνευση στην παράταση η Πορτογαλία στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μεγάλη επιτυχία και συγχαρητήρια και για τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει και το δικό μας αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Τραυματίας αποχώρησε ο Ρονάλντο
Η πρώτη σημαντική στιγμή του τελικού σημειώθηκε στο 10ο λεπτό, με τον Γκριεζμάν να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, να παίρνει την κεφαλιά, αλλά είδε τον Ρουί Πατρίσιο να αποκρούει και να διώχνει σε κόρνερ. Δυσάρεστο το γεγονός για τους Πορτογάλους η απώλεια του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 25’, καθώς ο κατά πολλούς καλύτερος παίκτης στον κόσμο δεν μπορούσε να συνεχίσει την αναμέτρηση, ύστερα από ένα μαρκάρισμα που δέχτηκε από τον Παγέτ στο 8’.

100716-RONALDO-EKTOS-TELIKOS(800X563)

Στο 38’ η Γαλλία βρέθηκε πάλι κοντά στο γκολ, με τον Ρουί Πατρίσιο να σταματά το σουτ του εξαιρετικού Σισοκό, ο οποίος πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό γύρισμα, «αδειάζοντας» τον αντίπαλο του.

Στο 39’ η Πορτογαλία προσπάθησε να απειλήσει από ένα κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του Φόντε πέρασε ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι του Λορίς.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου άφησε μια απογοήτευση στους Πορτογάλους, λόγω του τραυματισμού του Ρονάλντο, με τους Γάλλους να θέλουν πολύ να πάρουν αυτή τη νίκη και το τρόπαιο μέσα στην χώρα τους.

Ρουί Πατρίσιο και δοκάρι σταμάτησαν την Γαλλία
Στο 58ο λεπτό, ο Γκριεζμάν βρέθηκε σε πλάγια θέση, επιχείρησε το σουτ, όμως ο Ρουί Πατρίσιο δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει το σουτ του Γαλλού. Η Πορτογαλία αμυνόταν σθεναρά, αλλά αδυνατούσαν οι Ίβηρες να βρουν λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, ενώ οι «Τρικολόρ» πίεζαν πολύ για το γκολ.

Αυτό παραλίγο να συμβεί στο 66’, καθώς ο Γκριεζμάν βρέθηκε και πάλι μόνος στην περιοχή, πήρε την κεφαλιά μετά την σέντρα του Κομάν, με τον Ρουί Πατρίσιο να βλέπει εξουδετερομένος την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του.

Οι Γάλλοι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες, με τον Ζιρού στο 75’ να δοκιμάζει από τα αριστερά μέσα στην περιοχή να νικήσει τον Ρουί Πατρίσιο, αλλά ο Πορτογάλος τερματοφύλακας είπε και πάλι «όχι», κρατώντας την ισοπαλία.

Στο 80’ ήταν η σειρά της Πορτογαλίας να βάλει δύσκολα στον Λορίς, καθώς πρώτα απομάκρυνε με δυσκολία την σέντρα-σουτ του Νανί και στην συνέχεια μπλόκαρε σταθερά το εντυπωσιακό γυριστό του Κουαρέσμα.

Ο Ρουί Πατρίσιο είχε κατεβάσει ρολά, καθώς απέκρουσε και το πολύ δυνατό σουτ που έκανε ο Σισοκό στο 84ο λεπτό. Αναμφισβήτητα ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης των Πορτογάλων, καθώς οι επεμβάσεις του ήταν καθοριστικές.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων η Γαλλία ήταν μια ανάσα από το τρόπαιο, με τον Ζινιάκ να κάνει μια τρομέρη προποίηση μέσα στην περιοχή, σούταρε στην κλειστή γωνία του Ρουί Πατρίσιο, αλλά το κάθετο δοκάρι στέρησε την ευκαιρία στον επιθετικό της Τίγκρες να γίνει ήρωας και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Έντερ έδωσε το τρόπαιο στην Πορτογαλία
Στο 104’ ο Κουαρέσμα εκτέλεσε ένα φαλτσαριστό κόρνερ από τα δεξιά, ο Έντερ πήρε την κεφαλιά, με τον Λορίς να αποκρούει ασταθώς και τον Σανιά να απομακρύνει εν συνεχεία.

Ο Ραφαέλ Γκερέιρο λίγο έλειψε να δώσει το προβάδισμα στην Πορτογαλία στο 108, αλλά το φάουλ που εκτέλεσε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ότι δεν έκανε ο αριστερός μπακ των Πορτογάλων, το έκανε ο επιθετικός της ομάδας, Έντερ, καθώς αφού ξεμαρκαρίστηκε υπέροχα από τον Κοσιελνί, δοκίμασε μια βολίδα εκτός περιοχής, η οποία κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας του Λορίς, κάνοντας το 1-0 και παγώνοντας το Σταντ Ντε Φρανς.

110716-PORTOGALIA-GALLIA(899X800)

Οι Γάλλοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβαινε, καλούνταν να πιέσουν για την ισοφάριση. Αυτό μόνο εύκολο δεν ήταν, γιατί η πορτογαλική άμυνα κρατούσε με νύχια και με δόντια το αποτέλεσμα που θα έδινε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην Πορτογαλία. Οι Γάλλοι όσο και να προσπαθούσαν δεν τα κατάφεραν και η Πορτογαλία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2016, με τον Ρονάλντο να ξεσπά, βλέποντας η εθνική του ομάδα να παίρνει το τρόπαιο που τόσο πολύ ήθελε και τον Σάντος με τους παίκτες του να επιβραβεύονται για την μαχητικότητα που έδειξαν σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης.

110716-TELIKOS-EURO2016(800X372)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Άντριεν Σίλβα (Ζοάο Μοουτίνιο), Ρενάτο Σάντσες (Έντερ), Ζοάο Μάριο, Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο (Κουαρέσμα)

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Ουμτιτί, Κοσιελνί, Εβρά, Πογκμπά, Ματουιντί, Μουσά Σισοκό (Μαρσιάλ), Παγέτ (Κομάν), Γκριεζμάν, Ζιρού (Ζινιάκ)

Κίτρινες Κάρτες: Σέντρικ, Ουμτιτί, Ραφαέλ Γκερέιρο Ματουιντί, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Κοσιελνί

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής