Πράσινη υπεροχή στο ντέρμπι

PACIFIC-SUN

Στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας έκλεισε η αυλαία της τρίτης αγωνιστικής των play-off, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την Α.Ε.Κ. σε ένα από τα κλασσικά Αθηναϊκά ντέρμπι. Οι πράσινοι έφυγαν νικητές, με το 3-0 να αντανακλά την πολύ καλή τους απόδοση και ταυτόχρονα έδειξε και την κόπωση που είχαν οι παίκτες της Α.Ε.Κ. από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε νωρίς για τους φιλοξενούμενους, όταν μετά από σέντρα του Τζιμπούρ, ο Σιμόες δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά, με αποτέλεσμα η προσπάθεια του να μην βρει στόχο. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν πολύ πιο αποτελεσματική, καθώς λίγο μετά την συμπλήρωση του δεκαλέπτου ο Λέτο συνεργάστηκε με τον Λουντ, ο δεύτερος έδωσε την πάσα στον Μπεργκ, αυτός επιχείρησε το τακουνάκι, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε πάλι στον Λουντ, ο οποίος από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη, κάνοντας το 1-0. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν πιέσουν για κάποιο γκολ και αυτό το κατάφερε πάλι ο Παναθηναϊκός.

Λίγο πριν συμπληρωθεί το ημίωρο αυτή τη φορά, ο Κουτρουμπής ύστερα από ωραία προσπάθεια, έδωσε την πάσα δεξιά στον Βιγιαφάνες και αυτός σέντραρε πολύ ωραία στην περιοχή. Με τον Μάρκους Μπεργκ να εκμεταλλεύεται την κακή έξοδο του Ανέστη και με προβολή διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Σουηδού στα play-off και δέκατο έβδομο, συνυπολογίζοντας και την κανονική διάρκεια. Λίγο αργότερα, ο Βιγιαφάνες δοκίμασε να νικήσει με ένα σουτ από τα δεξιά τον Ανέστη, αλλά ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Κ. δεν νικήθηκε από τον Αργεντινό μέσο του Τριφυλλιού. Η Ένωση έδειχνε κουρασμένη και ανήμπορη να απειλήσει τους γηπεδούχους.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε την πίεση και στο 2ο ημίχρονο, με τον Μπεργκ να πιάνει την κεφαλιά στο 60ο λεπτό από το σημείο του πέναλτι, με την προσπάθεια του να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Λουντ βγήκε σε θέση βολής, όμως ο Ανέστης βγήκε έγκαιρα και σταμάτησε τον αριστερό μέσο των πρασίνων. Στην επόμενη φάση, οι κιτρινόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μέστο πάνω στον Μάνταλο, όμως ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κουτρουμπής επιχείρησε ένα σουτ μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Βιγιαφάνες, αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Αρκετές αψιμαχίες υπήρχαν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει την ροή του αγώνα.

Φτάνοντας στο 86ο λεπτό, οι παίχτες της Ένωσης επιχείρησαν να μειώσουν τον δείκτη του σκορ με ένα γέμισμα του Μπουονανότε από ένα φάουλ, αλλά η κεφαλιά του Κολοβέτσιου πέρασε αρκετά εκτός εστίας. Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των ενενήντα, ο Ζέκα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κορδέρο στην μεσαία γραμμή, του έκλεψε την μπάλα και την έδωσε στον Κλωναρίδη, ο οποίος με μια εξαιρετική κούρσα πέρασε και τον Ανέστη και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τους πράσινους. Η νίκη αυτή πήγε την ομάδα του Στραματσόνι στην πρώτη θέση με εφτά βαθμούς, όπου μαζί με τον τριφύλλι βρίσκεται και ο Π.Α.Ο.Κ., ενώ η Α.Ε.Κ. βρίσκεται στην τρίτη θέση, έχοντας πέντε βαθμούς.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής