«Πλήρωσε» την αμυντική της αδράνεια

PACIFIC-SUN

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι από άποψη θεάματος, η εθνική Ελλάδος ηττήθηκε με 3-2 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από την εθνική ομάδα της Ισλανδίας, σε ένα φιλικό προετοιμασίας. Έκτος από τα 5 γκολ υπήρξαν και 4 δοκάρια, 2 για την κάθε ομάδα και αρκετές φάσεις που θα μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερη έκταση στον δείκτη του σκορ.

Η Ισλανδία ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού καλύτερη και δίκαια έφτασε σε αυτήν την νίκη. Με εξαίρεση τα δύο γκολ που δέχτηκε, ήταν πολύ σταθερή στο παιχνίδι της και κυνήγησε πιο πολύ το αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε ότι η Ισλανδία έχει προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2016 και θέλει να είναι όσο το δυνατό καλύτερα προετοιμασμένη. Από την άλλη η Ελλάδα ήταν πιο αποτελεσματική στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αμυντικά ήταν πολύ νωθρή, καθώς και τα τρία γκολ τα δέχτηκε πολύ εύκολα και υπήρχαν και άλλες φορές που η αμυντική τριάδα δεν λειτούργησε σωστά.

Τέσσερα λεπτά μετά το ξεκίνημα του παιχνιδιού, οι Ισλανδοί απείλησαν την εστία του Καπίνο, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Έλληνα τερματοφύλακα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χάλφρεντσον. Η δεύτερη σημαντική ευκαιρία ήταν και πάλι για τους φιλοξενούμενους, καθώς παραλίγο ο Σιόβας να βάλει αυτογκόλ, ύστερα από κακή συνεννόηση με τον Καπίνο, αλλά ο Χολέμπας απομάκρυνε έγκαιρα την μπάλα. Κόντρα στην ροή του παιχνιδιού και ενώ η Ισλανδία έκανε τις ευκαιρίες, ο Χάλφρεντσον, ο οποίος είχε και το δοκάρι στην αρχή του παιχνιδιού, ανέτρεψε τον Τοροσίδη στην μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Φορτούνης δεν αστόχησε, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα στο εθνόσημο και η Ελλάδα πήρε το προβάδισμα στο 19ο λεπτό. Στο 27ο λεπτό, ή «Γαλανόλευκη» είχε ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα της, αλλά η προβολή του Παπάζογλου, ύστερα από σέντρα του Χολέμπας, κατέληξε εκτός εστίας. Ότι δεν έκανε ο επιθετικός της Κόρτραϊκ, το κατάφερε στο 31ο λεπτό και πάλι ο Κώστας Φορτούνης. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση της μπάλας από τον Ίνγκασον, ύστερα από σέντρα του Τοροσίδη και με ωραίο σουτ, έδωσε αέρα δύο τερμάτων στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Δεν πέρασαν πάνω από τρία λεπτά και η Ισλανδία μείωσε σε 2-1. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Οικονόμου δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα και ο Τράουστασον δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η πίεση των Ισλανδών ήταν ασφυκτική, τα λεπτά περνούσαν και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν για γερά νεύρα, καθώς πρώτα στο 43ο λεπτό η Ελλάδα είχε δοκάρι με τον Καρέλη και ύστερα ήταν η σειρά των Ισλανδών να σημαδέψουν το δοκάρι του Καπίνο για δεύτερη φορά με τον Τράουστασον.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγές και για τις δύο ομάδες και με την «Γαλανόλευκη» να χάνει μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-1, καθώς η κεφαλιά του Τζιόλη, μετά από κόρνερ του Φορτούνη, κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Κρίστινσον. Στην συνέχεια υπήρχε ένα διάστημα που δεν έγινε κάποια ιδιαίτερα σημαντική φάση, η ροή του παιχνιδιού κυλούσε ομαλά. Στο 63 ο Σίγκθορσον προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Καπίνο μπλόκαρε την κεφαλιά του. Φτάνοντας στο 70ο λεπτό η Ισλανδία είχε κερδίσει ένα φάουλ, ο Σίγκουρντσον, που είναι σπεσιαλίστας στα στημένα, έκανε την σέντρα και ο Ίνγκασον παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία την ελληνικής ομάδας, ισοφαρίζοντας τον δείκτη του σκορ. Η Ελλάδα φάνηκε να μην μπορεί να σηκώσει ανάστημα και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν πολύ καλά οι φιλοξενούμενοι, πιέζοντας ασφυκτικά για την ανατροπή. Στο αμέσως επόμενο λεπτό χάσανε την πρώτη ευκαιρία για το 2-3 με τον Μπόντβαρσον. Στο 78ο λεπτό, ο Σίγκουρντσον εκτέλεσε φάουλ από πολύ καλή θέση, αλλά η μπάλα χτύπησε στο τοίχος ενώ στην συνέχεια, πάλι ο Μπόντβαρσον δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Όμως, στο 82ο λεπτό έγινε η ολική ανατροπή, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σίγκουρντσον σκόραρε με κεφαλιά, νικώντας κατά κράτος στον αέρα τον Βαγγέλη Μόρα. Δύο λεπτά αργότερα παραλίγο να έχουμε το 2-4, αλλά ο Γκούντμουνσον δεν κατάφερε να νικήσει τον Καπίνο. Η Ισλανδία έμεινε με 10 παίκτες στο 88’ καθώς ο Χέρμανσον δεν μπορούσε να συνεχίσει και είχαν γίνει ήδη όλες οι αλλαγές από πλευράς τους. Ένα πλασέ του Βέλλιου στο 90’ πέρασε άουτ, ενώ στο 93ο λεπτό, το φάουλ του Τζαβέλλα κόντραρε στο τείχος. Αυτή ήταν η τελευταία καλή φάση πριν ολοκληρωθεί και επίσημα το παιχνίδι.

Κλείνοντας, στα θετικά κρατάμε την πολύ καλή εμφάνιση του Φορτούνη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στο δεύτερο έμοιαζε «εξαφανισμένος» από το παιχνίδι, τα πολλά τρεξίματα του Σταφυλίδη, ο οποίος έτρεχε ασταμάτητα καθώς και μια γενικά καλή εικόνα μεσοεπιθετικά. Στα αρνητικά, για ακόμα ένα παιχνίδι, η αμυντική γραμμή αντιμετώπισε προβλήματα ειδικά στις στημένες φάσεις, από όπου προήλθαν και τα 3 γκολ των Ισλανδών. Στο 2ο ημίχρονο μάλιστα, οι μεταβιβάσεις στην μεσαία γραμμή δεν ήταν καλές με αποτέλεσμα το δέσιμο ανάμεσα στην αμυντική και την επιθετική γραμμή να είναι ασθενές, το οποίο ευνόησε πολύ την εθνική ομάδα της Ισλανδίας, που φυσικά εκμεταλέυτηκε στο έπακρο αυτήν την αδυναμία της ελληνικής ομάδας. Η εμφάνιση αυτή δείχνει κάποια σημάδια βελτίωσης, αλλά για να μπορέσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ζήσει δόξες όπως την προηγούμενη δεκαετία, θα πρέπει να γίνει πολύ δουλειά ακόμη και να μπει ο ζήλος των παιχτών για προσωπική διάκριση κάτω από το καλό της εθνικής, γιατί μόνο ενωμένοι οι ποδοσφαιριστές θα καταφέρουν να ανεβάσουν ψηλά την Ελλάδα εκεί που ήταν, ανάμεσα στις κορυφαίες εθνικές του πλανήτη.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής