Πήρε το αίμα της πίσω η Ιταλία, νίκησε 2-0 την Ισπανία

PACIFIC-SUN

Η Ιταλία πήρε το εισιτήριο για τους «8» κάνοντας το καλύτερο παιχνίδι σε αυτή τη φάση απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία με 2-0, όπου θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια κόσμου, Γερμανία.

Ιταλικός μονόλογος το 1ο ημίχρονο
Η Ιταλία ξεκίνησε από νωρίς να είναι επιθετική απέναντι σε μία Ισπανία που πίστευε ότι θα επαναλάβει ότι και στον τελικό του 2012. Οι Ιταλοί απείλησαν πολλές φορές, την εστία των Ισπανών με καλύτερη φάση στο πρώτο δεκάλεπτο, να γίνεται στο 8ο λεπτό από την κεφαλιά του Πελέ που ανάγκασε τον Ντε Χέα να κάνει μία σπουδαία απόκρουση και να στείλει τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Ισπανοί βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, στο 25ο λεπτό από την κεφαλιά του Παρόλο καθώς και στο 29ο λεπτό μετά από σέντρα του Σίλιο, που ο Ράμος παρατρίχα να κάνει το λάθος και να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

Το πρώτο γκολ για την Ιταλία ήρθε στο 33ο λεπτό, με τον Κιελίνι και ενώ όλοι περίμεναν τους Ισπανούς να αντιδράσουν, έμειναν άπραγοι. Οι Ιταλοί προσπάθησαν να αυξήσουν το σκορ, όπως στο 45ο λεπτό όταν ο Τζακερίνι σούταρε μετά από αντεπίθεση, όμως στο πρώτο ημίχρονο δεν το κατάφεραν.

Η Ισπανία προσπάθησε… Ο Πελέ «κλείδωσε» τη νίκη
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισπανοί μπήκαν δυναμικά με την πρώτη ευκαιρία για την ομάδα της Ισπανίας στην πραγματικότητα να γίνεται στο 49ο λεπτό, με τον Μοράτα να πιάνει την κεφαλιά και να τη στέλνει πάνω στον Μπουφόν, ο οποίος εύκολα μάζεψε. Στην υπόλοιπη διάρκεια, είχαν πολλές καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση όμως, σε καμία δεν τους έκανε τη χάρη ο Μπουφόν, που κράτησε την μπάλα έξω από την εστία του.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και για την Ισπανία, που στο 91ο ο Πελέ «τρύπησε» την άμυνα τους, βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα και έκανε το 2-0 και «κλείδωσε» τη νίκη για τους Ιταλούς.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι (53′ Τιάγκο Μότα), Παρόλο, Τζακερίνι, Φλορέντσι (84′ Νταρμιάν), Ντε Σίλιο, Έντερ (82′ Ινσίνιε), Γκρατσιάνο Πελέ

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Χουάνφραν, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας, Ινιέστα, Νταβίντ Σίλβα, Νολίτο (46′ Αντούριθ) (81′ Πέδρο), Μοράτα (70′ Λούκας Βάθκεθ)

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής