Ο Μπρέιντι έστειλε την Ιρλανδία στους «16»

PACIFIC-SUN

Σε ένα ματς το οποίο ήταν καλό από άποψη θεάματος, η Ιρλανδία κατάφερε να νικήσει την Ιταλία με 0-1 και να πάρει την πρόκριση ως μια από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων. Οι Ιρλανδοί κυνήγησαν περισσότερο την νίκη, με τους Ιταλούς να αντιμετωπίζουν το ματς σαν αγγαρεία, καθώς είχαν ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση.

Άσχημο πρώτο μέρος
Στο ένατο λεπτό έγινε η πρώτη απειλητική προσπάθεια του παιχνιδιού, με τον Χέντρικ να επιχειρεί ένα σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Σίριγκου. Αρκετά «ζωηρή» η Ιρλανδία, η οποία ήθελε να πάρει την νίκη με σκοπό να έχει έστω τις παραμικρές ελπίδες να προκριθεί, εξαρτώμενη και από το άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα στην Σουηδία και το Βέλγιο.

Ακόμα μια καλή ευκαιρία σημείωσε η Ιρλανδία στο 21’, με τον Μέρφι να πιάνει μια πολύ καλή κεφαλιά μετά την εκτέλεση του κόρνερ, αλλά ο Σίριγκου έδιωξε με εντυπωσιακή επέμβαση την μπάλα πάνω από το δοκάρι της εστίας του.

Συνεχίστηκε η πίεση στα καρέ των Ιταλών, με τον Ντάφι στο 29’ να παίρνει μια κεφαλιά, η οποία ήταν απογοητευτική, αφού κατέληξε αρκετά ψηλά από την ιταλική εστία.

Οι Ιταλοί ήταν σαφώς πιο άνετοι, καθώς η πρόκριση τους ήταν δεδομένη, αρκέστηκαν στο αμυντικό παιχνίδι, περιορίζοντας τις επιθετικές δυνατότητες των αντιπάλων τους. Τα μαρκαρίσματα ήταν δυνατά και ο εκνευρισμός μεγάλος.

Φτάσαμε στο 43’ για να ολοκληρώσουν την πρώτη τους τελική προσπάθεια οι Ιταλοί, με τον Ιμόμπιλε να δοκιμάζει το μακρινό σουτ, το οποίο έφυγε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή προσπάθεια, σε ένα πρώτο ημίχρονο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λιγότερο κάκιστο.

Πέτυχε το «χρυσό» γκολ στο 85’ η Ιρλανδία
Η Ιταλία ήταν η πρώτη ομάδα που απείλησε στο δεύτερο μέρος, με τον Τζάτζα να πιάνει ένα σουτ μέσα από την περιοχή ύστερα από την σέντρα του Ντε Σίλιο, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ράντολφ. Τίποτα δεν άλλαξε στην αμυντική διάταξη της Ιταλίας, αλλά και στα σκληρά μαρκαρίσματα. Το αρνητικό αντίκρισμα είναι πως το παιχνίδι έγινε πολύ πληκτικό για όσους το παρακολουθούσαν. Οι Ιταλοί είναι μαέστροι εξάλλου στο να αμύνονται και να κατεβάζουν τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Ο Χέντρικ στο 62’ επιχείρησε από πλάγια να βάλει δύσκολα στον Σίριγκου, αλλά το σουτ που έκανε μόνο πρόβλημα δεν αποτέλεσε για τον τερματοφύλακα της Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Ιρλανδοί είχαν την υπεροχή, αλλά δεν έδειχναν να είναι κοντά στο γκολ που θα τους έβαζε σε «θέση οδηγού».

Η πιο μεγάλη στιγμή χάθηκε στο 77’ για την Ιταλία, με τον Ινσίνιε να κάνει ένα αριστοτεχνικό πλασέ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Ράντολφ.

Τα λεπτά κυλούσαν αργά και βασανιστικά για τους Ιρλανδούς, που έβλεπαν την πρόκριση να απομακρύνεται όλο και περισσότερο για κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε.

Ο Χούλαχαν στο 84’ έχασε μια φοβερή ευκαιρία να γίνει ήρωας για την Ιρλανδία, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Σίριγκου μέσα από την περιοχή, αλλά το σουτ του ήταν κάκιστο, με τον Ιταλό τερματοφύλακα να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

Στο επόμενο λεπτό όμως, ο Μπρέιντι έκανε αυτό που δεν μπόρεσε ο Χούλαχαν νωρίτερα, με τον δεύτερο να είναι ο δημιουργός του γκολ, καθώς έκανε την σέντρα ακριβείας, βρήκε στην περιοχή τον Μπρέιντι και αυτός νίκησε με κεφαλιά τον Σίριγκου, ο οποίος πραγματοποίησε κάκιστη έξοδο. Το γκολ αυτό έδινε την πρόκριση στην ιρλανδική ομάδα.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα και σε συνδυασμό με την ήττα της Σουηδίας από το Βέλγιο, οι Ιρλανδοί πανηγύρισαν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του Euro.

ΙΤΑΛΙΑ: Σίριγκου, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Ογκμπόνα, Τιάγκο Μότα, Στουράρο, Φλορέντσι, Μπερναρντέσκι (Νταρμιάν), Ντε Σίλιο (Ελ Σαράουι), Τζάτζα, Ιμόμπιλε (Ινσίνιε)

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ράντολφ, Κόουλμαν, Ντάφι, Κέοχ, Γουόρντ, ΜακΚλιν, ΜακΚάρθι (Χούλαχαν), Χέντρικ, Μπρέιντι, Μέρφι (ΜακΓκίντι), Λονγκ (Κουίν)

Κίτρινες κάρτες: Σίριγκου, Λονγκ, Μπαρτζάλι, Τζάτζα, Ινσίνιε

Βαθμολογία 5ου ομίλου
Ομάδα          Βαθμοί
Ιταλία                 6
Βέλγιο                6
Ιρλανδία            4
Σουηδία               1 

Ειδική βαθμολογία τρίτων
Ομάδα                       Βαθμοί
Σλοβακία                       4
Ιρλανδία                       4
Πορτογαλία                  3
Βόρεια Ιρλανδία           3
Τουρκία                          3
Αλβανία                          3

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής