Ο Έντερ «καθάρισε» για τους Ιταλούς

PACIFIC-SUN

Σε εάν παιχνίδι που στο μεγαλύτερο του διάστημα ήταν κουραστικό, η Ιταλία κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Σουηδία με το γκολ του Έντερ στο 89’, με την νίκη αυτή να της εξασφαλίζει την πρόκριση στην φάση των 16.

Παιχνίδι τακτικής στο πρώτο ημίχρονο
Οι δύο ομάδες ήταν πολύ καλά στημένες αμυντικά με αποτέλεσμα να περιοριστούν πολύ οι επιθετικοί τους, δίχως να κάνουν την μεγάλη φάση. Κάποιες σέντρες που επιχείρησαν και οι δύο δεν στάθηκαν ικανές να απειλήσουν τους Μπουφόν και Ίσακσον, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο των εναέριων φάσεων.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι Ιταλοί δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα, με τους Σουηδούς να έχουν την υπεροχή του αγώνα, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους για να διασπάσουν την ιταλική άμυνα, κάτι για το οποίο χαρακτηρίζεται η Σκουάντρα Ατζούρα.

Οι Ιταλοί προσπαθούσαν να βγάλουν κάποιες αντεπιθέσεις, αλλά τα λάθη των παιχτών της ομάδας όταν ερχόταν η σειρά τους να επιτεθούν, δεν τους επέτρεψαν να φανούν απειλητικοί. Σε συνδυασμό με την αφλογιστία των Σουηδών, το πληκτικό πρώτο μέρος τελείωσε δίχως να αλλάξει το 0-0.

Ο Έντερ έσωσε την ομάδα του
Στην επανάληψη μπήκαν πιο δυναμικά, με τον Πελέ στο 49’ να δοκιμάζει ένα σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Ίσακσον.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν ακόμα υποτονικός, με την αμυντική τακτική να υπερτερεί της επιθετικής. Η Ιταλία πάντως έδειχνε να «πατάει» καλύτερα στο δεύτερο μέρος.

Ο Καντρέβα προσπάθησε να γίνει απειλητικός στο 64ο λεπτό, όμως το σουτ του μπλόκαρε ο Ίσακσον, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι δύο ομάδες δεν έδειχναν ότι είχαν πρόθεση να παραχωρήσουν την παραμικρή ευκαιρία η μια στην άλλη για να δημιουργήσουν επικίνδυνες ευκαιρίες, με τις ανασταλτικές λειτουργίες να επικρατούν, μειώνοντας την ποιότητα του θεάματος που πρόσφερε το παιχνίδι.

Στο 80’ ο νεοεισερχόμενος Ντουρμάζ απέτυχε παταγωδώς να απειλήσει τον Μπουφόν, μιας και το σουτ που επιχείρησε από το ημικύκλιο της περιοχής πέρασε αρκετά έξω.

Την πρώτη τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ έχασε η ιταλική ομάδα στο 82’, όταν ο Τζιακερίνι έκανε την σέντρα στην καρδιά της σουηδικής άμυνας, ο Παρόλο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ίσακσον.

Η Ιταλία είχε προειδοποιήσει και στο 89’ ο Έντερ μετουσίωσε μια πολύ ωραία ατομική προσπάθεια σε γκολ, καθώς πρώτα συνέκλινε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή και ύστερα πλάσαρε υποδειγματικά στην δεξιά γωνία της εστίας του Ίσακσον.

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη με τους Ιταλούς να καθυστερούν όσο μπορούν τις προσπάθειες των Σουηδών να πιέσουν για την ισοφάριση και το κατάφεραν αποτελεσματικά, με την νίκη αυτή να τους δίνει και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Φλορέντσι (Στουράρο), Παρόλο, Ντε Ρόσι (Τιάγκο Μότα), Τζιακερίνι, Καντρέβα, Πελέ (Τζάτζα), Έντερ,

ΣΟΥΗΔΙΑ:  Ίσακσον, Έρικ Γιόχανσον, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Μάρτιν Όλσον, Έκνταλ (Λεβίτσκι), Σέλστρεμ, Σεμπάστιαν Λάρσον, Φόσμπεργκ (Ντουρμάζ), Γκουιντέτι (Μπεργκ), Ιμπραΐμοβιτς.

Κίτρινες Κάρτες: Ντε Ρόσι, Μπουφόν, Μάρτιν Όλσον

Βαθμολογία
Ομάδα          Βαθμοί
Ιταλία                6
Σουηδία             1
Ιρλανδία            1
Βέλγιο                1

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής