Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε τους φιλάθλους του

PACIFIC-SUN

Σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς στην Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος υποδέχθηκε την Α.Ε.Κ., με τους γηπεδούχους να θέλουν να κλείσουν την σεζόν με μια νίκη μπροστά στον κόσμο τους. Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε, μιας και το τελικό 1-0 είναι η μοναδική νίκη που σημείωσε ο Πανιώνιος στα play-offs.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο παιχνίδι, όταν στο 14ο λεπτό ο Βιγιάλμπα επιχείρησε το μακρινό σουτ, όμως ο Μπαρόχα ασταθώς και με δεύτερη προσπάθεια, μπλόκαρε στην μπάλα. Οι κυανέρυθροι συνέχισαν να πιέζουν και λίγο αργότερα έχασαν την ευκαιρία να προηγηθούν, όταν ο Αργυρόπουλος έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Μπαργκάν έκανε το κοντρόλ και στην συνέχεια γύρισε το κορμί του και σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ. Ο Μπουονανότε έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία της Α.Ε.Κ., καθώς μετά την σέντρα του Πλατέλλα, ο Αργεντινός δοκίμασε με την μια το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη. Δύο λεπτά μετά, ο Μπαρμπόσα δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, αφού το σουτ που επιχείρησε λίγο μετά το σημείο του πέναλτι ήταν άστοχο, με τον Οικονόμου να τον εμποδίζει όσο χρειάζεται για να μην μπορέσει να σκοράρει. Οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ και ο Πανιώνιος βρέθηκε κοντά σε αυτό στο ημίωρο, όταν το σουτ το Χαλκιαδάκη κόντραρε, με τον Μασούρα να γίνεται αποδέκτης και να δοκιμάζει την τύχη του από πλάγια θέση, αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας. Αυτό που δεν κατάφερε ο επιθετικός των γηπεδούχων σε αυτήν την φάση, το κατάφερε στο 41ο λεπτό, όταν μετά το κόρνερ του Βιγιάλμπα, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο την ομάδα του στην ανάπαυλα σε θέση οδηγού.

Στο 2ο ημίχρονο, οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, με τον Κορδέρο να πραγματοποιεί μια κούρσα από το κέντρο στα δεξιά και επωφελούμενος από τις κόντρες έδωσε στον Μπουονανότε, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έκανε την συρτή σέντρα, η  οποία δεν είχε τελικό αποδέκτη. Στην συνέχεια χάθηκε μια διπλή μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο, με τον Χαλκιαδάκη να κάνει μια εξαιρετική κούρσα, να ξεφεύγει από δύο παίκτες των φιλοξενούμενων, αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή έδιωξε ο Μπαρόχα, ενώ το σουτ του Μπαργκάν αμέσως μετά κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Ένωσης. Η πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση χάθηκε στο 49ο λεπτό, όταν ο Αραβίδης δέχθηκε την ωραία μπαλιά από τον Πλατέλλα, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι, με τον Γιαννιώτη να βρίσκει την μπάλα και να της αλλάζει ελάχιστα την πορεία. Ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει όσο πλησίαζε το τέλος του, με τον Πανιώνιο να δείχνει πως θα πάρει την πρώτη του νίκη. Λίγο μετά την συμπλήρωση εξήντα λεπτών παιχνιδιού, ο Μπαργκάν προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση, αλλά κλείστηκε από τρεις παίκτες των φιλοξενούμενων. Παρόλα αυτά μπόρεσε να πασάρει στον Μασούρα, αλλά ο Μπαρόχα μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Δεν πέρασε πολύς χρόνος και ο Μπαργκάν δοκίμασε το σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα θα κοντράρει και θα καταλήξει σε κόρνερ. Η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία ήταν για την Α.Ε.Κ., με τον Κορδέρο να σουτάρει από απόσταση, 2 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, με την μπάλα να καταλήγει έξω από την εστία του Γιαννιώτη. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Α.Ε.Κ. να τερματίζει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας των play-off ενώ ο Πανιώνιος τερμάτισε τέταρτος και τελευταίος. Και οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν στα προκριματικά του Europa League, με τους κυανέρυθρους να ξεκινούν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, ενώ η Ένωση θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της από τον τρίτο.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής