Με το δεξί η Ιταλία

PACIFIC-SUN

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Σκουάντρα Ατζούρα, καθώς νίκησε το Βέλγιο με 0-2, χάρη στα τέρματα του Τζιακερίνι και του Πελέ.

Οργανωμένη αμυντικά και αποτελεσματική
Η Ιταλία έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Να αμύνεται αποτελεσματικά και να βγαίνει στις αντεπιθέσεις. Η κατοχή μπάλας δεν απέφερε αποτελέσματα στην βελγική ομάδα, καθώς της έλειπε το εύστοχο τελείωμα των φάσεων. Η Ιταλία στην πρώτη ουσιαστικά καλή ευκαιρία που είχε στο 32’, ευτύχησε να προηγηθεί, με τον Μπονούτσι να κάνει την σέντρα και τον Τζιακερίνι να στέλνει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κουρτουά, κάνοντας το 0-1.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Πελέ σηκώθηκε ψηλότερα από όλους να πάρει την κεφαλιά μετά από την εκτέλεση του κόρνερ, αλλά είδε την προσπάθεια του να καταλήγει εκτός εστίας, με το 0-1 να παραμένει έως την ανάπαυλα.

Ο Πελέ «τελείωσε» τους Βέλγους
Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να ανεβαίνει λίγο ο ρυθμός στην αρχή, μιας και το Βέλγιο έπρεπε να πιέσει περισσότερο για να πετύχει την ισοφάριση. Στο 53ο λεπτό, ο Κέβιν Ντε Μπρούιν θα βρει πολύ ωραία τον Λουκάκου, αλλά αυτός θα σπαταλήσει την μπαλιά του συμπαίκτη του, στέλνοντας με ένα αδύναμο σουτ την μπάλα έξω από την εστία του Μπουφόν. Λίγο αργότερα, ο Κουρτουά αναγκάστηκε να κάνει μια εξαιρετική επέμβαση για να σταματήσει την κεφαλιά του Γκρατσιάνο Πελέ. Το παιχνίδι έκανε κοιλιά στα επόμενα λεπτά, με τους Ιταλούς να ελέγχουν το παιχνίδι και να δίνουν όσο χώρο πρέπει στους Βέλγους για να μην γίνουν απειλητικοί.

Στο 82’ ο Ντε Μπρούιν έδωσε άλλη μια καλή πάσα, αυτήν την φορά στον Ορίγκι, αλλά η κοντινή κεφαλιά που επιχείρησε ο επιθετικός της Λίβερπουλ ήταν κακή. Τρία λεπτά μετά, ο Ιμόμπιλε έκανε ένα πολύ καλό σουτ, αλλά είδε τον Κουρτουά να του αρνείται εντυπωσιακά την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

Και ενώ το Βέλγιο αδυνατούσε να βρει τρόπο να νικήσει την ιταλική άμυνα και τον Μπουφόν, ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πελέ να τους αποτελειώσει με ένα εντυπωσιακό βολέ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή.

Βέλγιο: Κουρτουά, Σιμάν (75′ Καράσκο), Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν, Ναϊνγκολάν (62′ Μέρτενς), Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Φελαϊνί, Αζάρ, Λουκάκου (73′ Ορίγκι)

Ιταλία: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Καντρέβα, Παρόλο, Ντε Ρόσι (78′ Τιάγκο Μότα), Τζιακερίνι, Νταρμιάν (58′ Ντε Σίλιο), Πελέ, Έντερ (75′ Ιμόμπιλε)

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής