«Θρυλική» ανατροπή και πρόκριση στον τελικό

PACIFIC-SUN

Σε ένα παιχνίδι με συναρπαστικό φινάλε, ο Ολυμπιακός νίκησε την Σόλνοκ με 8-7, πανηγυρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την συμμετοχή στον τελικό του Champions League στο πόλο.

Η ομάδα από την Ουγγαρία έδειξε εξαιρετικά δείγματα άμυνας στο πρώτο οκτάλεπτο, προηγούμενη μάλιστα με 4-2 των ερυθρόλευκων. Δείγμα της κλάσης της Σόλνοκ είναι και ο τερματοφύλακας της, Νάγκι, ο οποίος πραγματοποίησε μια σπουδαία διπλή επέμβαση 2.30 περίπου πριν την λήξη της πρώτης περιόδου.

Οι παίκτες της Σόλνοκ συνέχισαν να πιέζουν και στο δεύτερο οκτάλεπτο και 6 λεπτά πριν το τέλος του, ο Πάβιτς είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του και στην συνέχεια την μάζεψε στα χέρια του. Οι Ούγγροι συνέχισαν την πολύ καλή αμυντική τους λειτουργία και ο Νάγκι συνέχισε να κατεβάζει ρολά, κάνοντας δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν το 5-2, 3.34 πριν την λήξη του οκταλέπτου, ενώ ο Μυλωνάκης μείωσε σε 5-3, δευτερόλεπτα αργότερα. Στην συνέχεια ο τερματοφύλακας της Σόλνοκ πέτυχε άλλη μια διπλή επέμβαση, δείχνοντας την κλάση του. Το σκορ δεν άλλαξε με την συμπλήρωση 16 λεπτών αγώνα, με την Σόλνοκ να είναι δίκαια μπροστά στο σκορ.

Με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου, οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να πιέσουν περισσότερο για την ισοφάριση, με τον Νάγκι να σταματά και πάλι τους Πειραιώτες. Και ενώ έψαχναν το γκολ, η Σόλνοκ ήταν αυτή που το πέτυχε με τον Βάμος, 5.31 πριν την λήξη του τρίτου, κάνοντας το 6-3. 4.53 πριν την λήξη, έγινε το 6-4 με τον Βλαχόπουλο. Από εκεί και έπειτα η πίεση ήταν μεγαλύτερη από πλευράς φιλοξενούμενων και 1.24 πριν το τέλος του τρίτου ο Βλαχόπουλος πετυχαίνει το τρίτο του τέρμα για να μειώσει στο γκολ την διαφορά. Μάλιστα, η ισοφάριση παραλίγο να έρθει, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει πέναλτι, αλλά ο Νάγκι απέκρουσε την εκτέλεση του Φουντούλη, προσθέτοντας άλλη μια επέμβαση στις ήδη πολλές που έκανε στο παιχνίδι. Ο Πάβιτς έκανε και αυτός πιο μετά μια καθοριστική επέμβαση, αποτρέποντας τους Ούγγρους να πάρουν αέρα δύο τερμάτων. Η τελευταία φάση της περιόδου ήταν ένα σουτ του Βλαχόπουλου, το οποίο κατέληξε στα χέρια του Νάγκι, με το 6-5 να παραμένει υπέρ της Σόλνοκ.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, οι γηπεδούχοι χάσανε την πρώτη καλή φάση, με ένα σουτ να σταματάει στο δοκάρι, ενώ 5.43 για το τέλος, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 6-6 με τον Ντόσκα, δείχνοντας ικανός να κάνει την ανατροπή. Λίγο αργότερα, ο Πάβιτς έκανε άλλη μια σημαντική επέμβαση και οι ερυθρόλευκοι έκαναν την ανατροπή και το 6-7 με τον Μουρίκη, 4.47 πριν το τέλος. Ο Πάβιτς ήταν αυτός που συνέχισε να λέει «όχι» στους Ούγγρους, κάνοντας εξαιρετικές επεμβάσεις. Οι δύο ομάδες αμύνονται εξαιρετικά καθώς φτάναμε ένα λεπτό πριν το φινάλε. Η Σόλνοκ δεν είχε καμία απολύτως διάθεση να τα παρατήσει και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Βάμος, 0.58 πριν την λήξη. Μεγάλη η αγωνία όσο πλησιάζαμε προς το τέλος, ενώ ο Πάβιτς απέτρεψε ξανά τους γηπεδούχους από το να σκοράρουν. Και ενώ όλα έδειχναν ότι οδεύαμε στην ισοπαλία, ήρθε ο Βλαχόπουλος από το πουθενά και έκανε το 8-7 για τον Ολυμπιακό, στέλνοντας τον στον τελικό. Το κλίμα ήταν άκρως πανηγυρικό, καθώς το κατόρθωμα των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν σπουδαίας εμβέλειας. Προ Ρέκο ή Γιούγκ θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό, ενώ οι ερυθρόλευκοι θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το δεύτερο Champions League της ιστορίας τους, με το πρώτο να το έχουν κατακτήσει το 2002.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής