Αποτελεσματικότερη η Σλοβακία, 1-2 την Ρωσία

PACIFIC-SUN

Η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Euro ξεκίνησε από τον δεύτερο όμιλο, με την Ρωσία να αντιμετωπίζει την Σλοβακία. Οι Σλοβάκοι κατάφεραν να επικρατήσουν με 1-2 των Ρώσων, παίζοντας κατά κύριο λόγω αμυντικά, αλλά βγάζοντας αποτελεσματικές αντεπιθέσεις.

Αιφνιδίασε τους Ρώσους η Σλοβακία
Ρωσία και Σλοβακία έψαχναν την πρώτη τους νίκη στο φετινό Euro, έχοντας από έναν και μηδέν βαθμούς αντίστοιχα. Οι τυπικά «γηπεδούχοι» ήταν αυτοί που είχαν κατά κύριο λόγο την κατοχή της μπάλας, σε ένα πρώτο μέρος που χαρακτηρίστηκε και από τα πολλά λάθη των δύο ομάδων. Η πρώτη και μοναδική σημαντική ευκαιρία της Ρωσίας στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 28’, με τον Σμόλοβ να επιχειρεί το σουτ από απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Κοζάτσικ.

Οι Σλοβάκοι αμυνόντουσαν εξαιρετικά και κατάφεραν με μια εξαιρετική αντεπίθεση να βρεθούν μπροστά στο σκορ, καθώς στο 35’ ο Βάις δέχτηκε μια πολύ καλή μπαλιά, έκανε την κούρσα, «άδειασε» δύο Ρώσους και στην συνέχεια με ψύχραιμο πλασέ εντός περιοχής νίκησε τον Ακινφέεβ, κάνοντας το 0-1.

Σαν να μην έφτανε το γκολ του Βάις για τους Ρώσους, ήρθε ο Χάμσικ στο 45’ να πολλαπλασιάσει τα προβλήματα τους, καθώς πήρε την μπάλα μετά την εκτέλεση  του κόρνερ και από πλάγια θέση στην περιοχή την έστειλε στην πάνω δεξιά γωνία του Ακινφέεβ, ο οποίος ήταν ανήμπορος να αντιδράσει, κάνοντας το 0-2 και στέλνοντας την ομάδα του με ένα ισχυρό προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Άντεξαν την πίεση οι Σλοβάκοι
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν τα πλάνα των Σλοβάκων, δίνοντας χώρο στον Ρωσία μέχρι ενός σημείου και προσπαθώντας να βγουν σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Σε μια εξ’ αυτών, ο Ρόμπερτ Μακ βρέθηκε σε απόσταση βολής από πλάγια θέση, δοκίμασε την τύχη του, όμως ο Ακινφέεβ έδιωξε δύσκολα με διπλή προσπάθεια σε κόρνερ.

Στο 66ο λεπτό η Ρωσία προσπάθησε να φανεί απειλητική, όμως το σουτ του Σάτοβ κοντά στο σημείο του πέναλτι βρήκε εμπόδιο τον Ντουρίτσα.

Οι Ρώσοι έβλεπαν ότι γινόταν όλο και πιο δύσκολο να διασπάσουν την άμυνα των Σλοβάκων, οι οποίοι τα πήγαιναν περίφημα. Όμως, με μια πολύ καλή συνεργασία ο Γκλουσακόβ θα εκμεταλλευτεί την σέντρα του Σάτοβ και στο 80’ θα μειώσει σε 1-2. Αυτό μάλιστα ήταν μόλις το δεύτερο σουτ στην εστία του Κοζάτσικ.

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη, με την Σλοβακία να αμύνεται για να κρατήσει το πολυπόθητο τρίποντο και την Ρωσία να πιέζει ακόμα περισσότερο για να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο σκόρερ των Ρώσων απείλησε πάλι στο 67’ όταν και έκανε το σουτ στο ύψος της περιοχής, αλλά αυτή την φορά ήταν άστοχος.

Οι Σλοβάκοι στάθηκαν αμυντικά όρθιοι ως το τελευταίο σφύριγμα, με το 1-2 να δίνει τους δίνει το πρώτο τους τρίποντο, με την Ρωσία να μένει στον έναν πόντο.

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Σμόλνικοβ, Ιγκνασέβιτς, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Σένικοβ, Νόιστεντερ (Γκλουσακόβ), Γκολοβίν (Μαμάεβ), Κοκόριν (Σιρόκοβ), Σάτοβ, Σμόλοβ, Τζιούμπα

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Κοζάτσικ, Πεκάρικ, Σκρτελ, Ντουρίτσα, Χουμπότσαν, Κούτσκα, Πετσόβσκι, Χάμσικ, Μακ (Ντούρις), Βάις (Σβέντο), Ντούντα (Νένετς)

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής