Ξεκινήσαμε να πάμε βόλτα και εγκλωβιστήκαμε στο Παγγαίο όρος

«Ξεκινήσαμε να πάμε βόλτα το μεσημέρι και εγκλωβιστήκαμε στο Παγγαίο όρος», μας είπε ο Γιώργος Νικολαΐδης, ένα από τα δύο άτομα που αποκλείστηκαν στα χιόνια χθες το απόγευμα με το αυτοκίνητό τους.

PACIFIC-SUN

Ο κ. Νικολαΐδης στις 16:00 το μεσημέρι μαζί με την σύντροφό του, αποφάσισαν να κάνουν μία βόλτα στο βουνό και παρά τον δισταγμό του να προχωρήσει σε μεγαλύτερο υψόμετρο, άκουσε την συνοδηγό και υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του.

Όπως μας είπε, το χιόνι πάνω από το παλιό χιονοδρομικό ήταν πυκνό και είχε πατηθεί, με αποτέλεσμα, να μπλοκάρουν οι τροχοί, αν και αυτοκίνητο suv, με τετρακίνηση και χιονολάστιχα.

Στις 17:30 το απόγευμα, ειδοποίησε το Πυροσβεστικό Σώμα και άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση προσέγγισης, εντοπισμού, αλλά και απεγκλωβισμού, από τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα. Ωστόσο η ομίχλη και το σκοτάδι έκαναν την κατάσταση πιο δύσκολη για τους πυροσβέστες, οι οποίοι ήταν διαρκώς σε επικοινωνία μαζί τους.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 20:00 το βράδυ, όταν δηλαδή κατάφεραν να τους προσεγγίσουν και να τους μεταφέρουν στον Πυροσβεστικό Σταθμό Ελευθερούπολης.

Σήμερα το πρωί, ο κ. Νικολαΐδης με την βοήθεια και την καθοδήγηση των μελών του Σωματείου 4Χ4 Club Καβάλας, μετέβησαν στο σημείο που είχε ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο και το απεγκλώβισαν.

Ο κ. Νικολαΐδης ερωτώμενος για το «μάθημα» που πήρε από αυτή την εμπειρία, μας απάντησε ότι «δεν πρέπει να ξεπερνάμε τα όρια, ειδικά σε μέρη που δεν γνωρίζουμε και πως πρέπει να έχουμε πάντα ως γνώμονα της ασφάλεια».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε: «θα ήθελα ευχαριστήσω και να ζητήσω συγγνώμη από τις Πυροσβεστικές δύναμης που θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους ήρθαν και μας απεγκλώβισαν».

Δείτε video από το σημείο

 

Δείτε περισσότερα εδώ

Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα στο Παγγαίο Όρος

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής