Βυθίστηκε το «Κάλυμνος Σταρ» μεταξύ Νάξου και Σχοινούσας

Παρά τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες το μεσημέρι της Κυριακής και ρυμούλκησης έως και αργά το απόγευμα, το πλοίο «Κάλυμνος Σταρ» βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νάξου και Σχοινούσας.

PACIFIC-SUN

Στο πλοίο επέβαιναν τρία άτομα και για την πυρκαγιά ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι και στο σημείο έσπευσαν άμεσα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, καθώς και άλλα παραπλέοντα.

Τα τρία άτομα, εκ των οποίων δύο άνδρες και μία γυναίκα που επέβαιναν στο πλοίο βρέθηκαν στη θάλασσα κρατώντας ένα σωστικό μπαλόνι και περισυνελέγησαν από αλιευτικό σκάφος. Το αλιευτικό τους μετέφερε στο Κουφονήσι, όπου και διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είχε υποστεί εγκαύματα.

Στη συνέχεια, παρά τις προσπάθειες να ρυμουλκηθεί το πλοίο στο κοντινότερο λιμάνι, αυτό δεν κατέστη εφικτό, αφού όπως φαίνεται είχε υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά από την πυρκαγιά και βυθίστηκε.

Από το Λιμενικό Σώμα επισημαίνεται ότι το πλοίο είχε αναχωρήσει από την Κάλυμνο με προορισμό τον Πειραιά για την ετήσια συντήρησή του.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής