Βεβαιώθηκαν παραβάσεις για αχινούς και ροφοειδή στο Ηράκλειο Κρήτης

Λαβράκια έβγαλαν σήμερα το πρωί στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχων διαπίστωσαν αλιευτικές παραβάσεις σε δύο περιπτώσεις και προχώρησαν σε κατασχέσεις αλιευμάτων και βεβαίωση διοικητικών κυρώσεων.

PACIFIC-SUN

Πιο συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε ερασιτέχνη αλιέα, στην περιοχή της Ανάλυψης Χερσονήσου, διαπιστώθηκε η αλιεία με ελεύθερη κατάδυση και χρήση πιρούνας, τετρακοσίων εβδομήντα αχινών, κατά παράβαση του άρθρου 2 παρ. 2γ του ΠΔ 373/85, τα οποία κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στη θάλασσα.

Όσον αφορά τη δεύτερη περίπτωση, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησε περιπολικό σκάφος σε ερασιτεχνικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Μαλιών, διαπιστώθηκε η αλιεία με σύρτη βυθού, αλιευμάτων περισσότερων κιλών και ατόμων των προβλεπόμενων και υπολειπομένων διαστάσεων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα είχαν αλιευθεί ψάρια συνολικού βάρους επτά κιλών και επτακοσίων γραμμαρίων και η πλεονάζουσα ποσότητα που ψαρεύτηκε, τέσσερα άτομα ροφοειδών, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν σε ευαγή ιδρύματα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής