«Τσικνίζουν» έξω από τη Βουλή οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου (VIDEO)

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και τα μέλη της, μας έχουν συνηθίσει να διαμαρτύρονται με τους πιο ευφάνταστους τρόπους, ωστόσο σήμερα φόρεσαν μάσκες του πρωθυπουργού και μελών του υπουργικού συμβουλίου και παράλληλα άναψαν κάρβουνα και έψησαν σουβλάκια, έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

PACIFIC-SUN

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου, οι οποίες κρατούν πανό, φωνάζουν συνθήματα, αλλά παράλληλα ψήνουν και κερνούν σουβλάκια στις αστυνομικές δυνάμεις που είναι παραταγμένες απέναντί τους.

Σε παλαιότερη ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων αναφέρει ότι «οι καθαρίστριες του Δρομοκαίτειου ήταν στο δρόμο μαζί με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών όταν ο Σύριζα ήταν στην Αντιπολίτευση, διεκδικώντας εκδίωξη των εργολάβων και την πρόσληψή τους από το Νοσοκομείο» και παράλληλα καταγγέλλει «μάλιστα στο Δρομοκαϊτειο στις Κινητοποιήσεις εμφανίστηκαν πολλά στελέχη του Σύριζα μεταξύ αυτών ο κος Ξάνθος, η κα Δούρου, ο κος Μαντάς δηλώνοντας στήριξη στον αγώνα τους. Τα ξέχασαν όλα όταν έγιναν Κυβέρνηση».

«Ζητάμε την σύσταση των Οργανικών θέσεων και τη μονιμοποίησή τους. Εργάζονται πάνω από 10 χρόνια με τους εργολάβους και συμβάσεις. Ζητάμε έστω την παράταση των συμβάσεων για ένα έτος. Την έκδοση ενιαίας προκήρυξης και αυξημένη μοριοδότηση λόγω εμπειρίας, ώστε να έχουν πιθανότητες να διατηρήσουν τη δουλειά τους. Υπάρχει Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας στη Βουλή. Ζητάμε να κατατεθεί σχετική τροπολογία. Είναι επείγον καθότι ο διαγωνισμός για πρόσληψη καθαριστριών ξεκινάει», κατέληγε η ανακοίνωσή τους.

Δείτε το video

Δείτε φωτογραφίες

Φωτογραφία: © Φοίβος – Απόλλων Διαμάντης | dytikesmaties.gr
Φωτογραφία: © Φοίβος – Απόλλων Διαμάντης | dytikesmaties.gr

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής