Τρεις συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία και οπλοκατοχή

Τρία άτομα συνελήφθησαν το πρωί της περασμένης Τρίτης, σε διάφορες περιοχές της Κορινθίας, για παράνομη κατοχή αρχαίων κινητών μνημείων και οπλοκατοχή.

PACIFIC-SUN

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας σχετικά με τη δράση των ατόμων αυτών, στην παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων, εντοπίστηκαν και πιστοποιήθηκε η δράση τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους σε περιοχές της Κορινθίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας χάλκινος λύχνος και τρία συνανήκοντα αυτού, ένας ανιχνευτής μετάλλων, ένα πιστόλι και δύο φυσίγγια, έξι φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν έργο τέχνης και μία φωτογραφία που απεικονίζει μέρος του πίνακα.

Για το αρχαίο αντικείμενο, αρμόδιος αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, αποφάνθηκε ότι πρόκειται για κινητό μνημείο που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και αποτελεί αντικείμενο ύστερης αρχαιολογικής περιόδου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα, κατά περίπτωση, σε παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και του νόμου περί όπλων, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής