Τουρκική ακτοφυλακίδα συγκρούστηκε με πλοίο του Λιμενικού Σώματος

Νέο επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας γράφτηκε το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή των Ιμίων, όταν τουρκική ακτοφυλακίδα συγκρούστηκε με πλοίο του Λιμενικού Σώματος.

PACIFIC-SUN

Σύμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr, η σύγκρουση έγινε όταν η τουρκική ακτοφυλακίδα επιχείρησε να απομακρύνει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος από την περιοχή, ωστόσο στο σημείο έσπευσε και δεύτερο σκάφος του Λιμενικού Σώματος προς υποστήριξη.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το τουρκικό σκάφος όχι μόνο δεν αποχώρησε αλλά συνέχισε τους επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί και με τα δύο ελληνικά σκάφη, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υποστεί ζημιές.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Σαρικάς και η ιστοσελίδα newpost.gr κάνουν λόγο για ένα επεισόδιο που εντάσσεται στον «πόλεμο της τσιπούρας». Τα Ίμια είναι ένας καλός ψαρότοπος και έλληνες και τούρκοι ψαράδες βρίσκονται εκεί κάθε χρόνο αυτή την εποχή. Κάθε χρόνο καταγράφονται αντίστοιχα περιστατικά. Ωστόσο, υπό το βάρος και της όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων τους τελευταίους μήνες δεν αποκλείεται τουρκική κλιμάκωση.

Ωστόσο, σε επικοινωνία με το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται η είδηση.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής