Θεσσαλονίκη: Διακινούσαν λαθραία τσιγάρα με λεωφορεία του ΚΤΕΛ

PACIFIC-SUN

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 20 και 17 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, για παράβαση του Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» και του άρθρου 45 του Π.Κ. (Συναυτουργία).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών διενεργήθηκε έλεγχος σε αποθήκη των Κ.Τ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκε ο 20χρονος να αποβιβάζεται από λεωφορείο προερχόμενο από την Αθήνα.  Στη συνέχεια, ενημέρωσε τον 17χρονο, προκειμένου να παραλάβει από τον χώρο αποσκευών του λεωφορείου δύο σάκους χειρός.

Οι δύο αλλοδαποί βρέθηκαν να κατέχουν εντός των σάκων συνολικά 2.250 πακέτα τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία στο σύνολο τους δεν έφεραν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα καπνικών προϊόντων, ένα εισιτήριο λεωφορείου, μία κάρτα SIM κινητής τηλεφωνίας, το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής