Θαλάσσια ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Ελευσίνας

PACIFIC-SUN

Για την ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Ελευσίνας ενημερώθηκε χθες το πρωί η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας και άμεσα ξεκίνησαν ενέργειες για την απορρύπανση.

Συγκεκριμένα, άμεσα στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό όχημα και ένα περιπολικό σκάφος, όπου κατόπιν ελέγχου  εντοπίστηκε θαλάσσια ρύπανση μπροστά από τον προβλήτα του κεντρικού λιμένα Ελευσίνας και στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο, αποτελούμενη από ελαφρά ιριδίζοντα αυτοδιαλυόμενα πετρελαιοειδή διάσπαρτα σε μορφή κηλίδων, συνολικής έκτασης περίπου 50 τετραγωνικών μέτρων.

Ενημερώθηκε ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας Α.Ε. αναφορικά με την ανάληψη ενεργειών για την καταπολέμηση εν λόγω ρύπανσης, ενώ στο εν λόγω σημείο  επιχειρούσε πλωτό περιπολικό σκάφος. Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια περιπολίας περιπολικού οχήματος παρατηρήθηκε επίσης μικρής έκτασης ρύπανση από αυτοδιαλυόμενα πετρελαιοειδή ελαφριάς ιριδίζουσας μορφής επί της ακτογραμμής, δυτικά της εισόδου της νέας μαρίνας Ελευσίνας.

Στην περιοχή πραγματοποιήθηκαν  εργασίες απορρύπανσης από εξειδικευμένο συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας από ξηράς και από θαλάσσης με την τοποθέτηση απορροφητικών υλικών και την πραγματοποίηση μηχανικών αναδεύσεων από αντιρρυπαντικό σκάφος και ταχύπλοο. Οι εργασίες απορρύπανσης διακόπηκαν με τη δύση του ηλίου και πρόκειται να συνεχιστούν τις πρώτες πρωινές ώρες.  Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής