Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 68χρονος για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στις Σέρρες

PACIFIC-SUN

Εναν 68χρονο εντόπισαν και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για παράνομες ανασκαφές σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο περιοχής των Σερρών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 21-02-2021, κατελήφθη ο 68χρονος να προβαίνει σε παράνομες ανασκαφικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας ανιχνευτή μετάλλων και σκαπτικό εργαλείο.

Ακολούθησαν έρευνες κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την κατοχή του, από δύο οικίες που βρίσκονται σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και των Σερρών και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ένα χάλκινο νόμισμα ελληνιστικών χρόνων, ένα μολύβδινο βλήμα σφενδόνης  με γράμματα, έναν μολύβδινος πεσσός και οκτώ μολύβδινα σφαιροειδή βλήματα.

Ακόμα, πέντε μολύβδινα αντικείμενα, δύο χάλκινα αντικείμενα, εννέα χάλκινα νομίσματα, πέντε εκ των οποίων ακέραια και τέσσερα αποσπασματικά ελληνιστικών, ρωμαϊκών και οθωμανικών χρόνων και μία μολύβδινη πυραμιδόσχημη αγνίθα, τα οποία εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» σύμφωνα με αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών.

Επιπλέον, βρέθηκαν δύο ανιχνευτές μετάλλων, δύο σκαπτικά εργαλεία και δύο ζεύγη ακουστικά, ως μέσα διενέργειας ανασκαφικών δραστηριοτήτων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σερρών. 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής