Συνελήφθη 32χρονος για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων

Ένας 32χρονος υπήκοος Νιγηρίας συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης, στην περιοχή της Κυψέλης, που κατηγορείται για ληστείες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ηλικιωμένων.

PACIFIC-SUN

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος κατά το τελευταίο δίμηνο, στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών,  διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων από τους οποίους, με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσε τιμαλφή και χρηματικά ποσά.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 32χρονος κινούμενος κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα, αναζητούσε υποψήφια θύματα (κυρίως γυναίκες), σε διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών, που πραγματοποιούσαν  συναλλαγές.

Στη συνέχεια τα ακολουθούσε διακριτικά και τη στιγμή που εισέρχονταν στις πολυκατοικίες που διαμένουν, τα αιφνιδίαζε και ασκώντας υπέρμετρη σωματική βία, μη διστάζοντας μερικές φορές να τα τραυματίσει, τους αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα που φορούσαν, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει με την προαναφερόμενη μέθοδο δεκατέσσερις ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, εκ των οποίων, εννέα στην περιοχή της Κυψέλης, δύο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μία στην περιοχή των Αμπελοκήπων, μία στην περιοχή της Ομόνοιας και μία στην περιοχή του Κολωνακίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί το 2013 για τα ίδια αδικήματα και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης, ενώ τη στιγμή της σύλληψής του ο κατηγορούμενος αντιστάθηκε σθεναρά, απώθησε βίαια τους αστυνομικούς και επιχείρησε να διαφύγει.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής