Συνάντηση Συλλόγου Συζύγων Θανόντων με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη

Με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη πραγματοποιούν συνάντηση η πρόεδρος του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων Α.Ξ.Ι.Α, Λαμπρινή Σαμαρά και ένα ακόμη μέλος του συλλόγου.

PACIFIC-SUN

Βασικό αίτημα τους είναι η κατάργηση ηλικιακών κριτηρίων στη χορήγηση σύνταξης χηρείας, καθώς και η ακρόασή τους από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας μάλιστα παράπονο ότι προσπαθούν περίπου 2,5 χρόνια και δεν τους έχει δεχθεί.

Τα μέλη του Συλλόγου πραγματοποιούν κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, πορείες έως το Σύνταγμα, καθώς και συναντήσεις με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, όπως η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Λαμπρινή Σαμαρά τις προηγούμενες ημέρες στην κάμερα της ιστοσελίδας dytikesmaties.gr, δήλωσε ότι ένα από τα βασικά τους αιτήματα είναι η κατάργηση ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης σύνταξης, κατηγορία κάτω των 55 και κατηγορία κάτω των 52 ετών, ενώ παράλληλα ανέλυσε πως οι χήρες που είναι 52 με 55 ετών λαμβάνουν για τρία χρόνια το 50% της σύνταξης του θανόντος και μετά θα δίνεται πάλι όταν συμπληρώσουν τα 67 τους έτη. Οι χήρες που είναι 55 και μία ημέρα λαμβάνουν τη σύνταξη του θανόντος, ενώ όσες είναι κάτω από 52 λαμβάνουν για τρία χρόνια τη σύνταξη χηρείας και μετά διακόπτεται.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής