Συγκέντρωση εργαζομένων Φυσικού Αερίου στη Βουλή (VIDEO)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα, μέλη του σωματείου εργαζομένων στον τομέα του φυσικού αερίου υποστήριξη ΔΕΠΑ, έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν προκηρύξει για σήμερα.

PACIFIC-SUN

Οι εργαζόμενοι απαιτούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό δικτύων διανομής φυσικού αερίου και τονίζουν ότι «στο νομοσχέδιο προβλέπεται συγχώνευση θυγατρικών, νέα διάσπαση της ΔΕΠΑ σε ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών και πώληση του 50%+1 της ΔΕΠΑ Εμπορίας και έως του 49% της ΔΕΠΑ Υποδομών, που θα συσταθούν για αυτό το σκοπό».

«Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως διατηρεί τον δημόσιο έλεγχο στα δίκτυα διανομής, την ώρα που πουλάει τις εμπορικές δραστηριότητες, σημαντικό μέρος του πελατολογίου στη χαμηλή κατανάλωση και μεγάλο μέρος της ιδιοκτησίας των δικτύων, που έχουν πληρωθεί από τους λογαριασμούς των τελικών καταναλωτών. Και βέβαια καθόλου λόγο δεν κάνει για το γεγονός πως πούλησε την καρδιά των δικτύων και εγκαταστάσεων φυσικού αερίου της χώρας, ούτε για τις αυξήσεις τιμών, που είναι υπέρογκες στην οικιακή κατανάλωση», επισημαίνουν.

Αρκετές ήταν οι φωνές που δηλώνουν ότι «η κυβέρνηση προχωρά στο δρόμο της πολιτικής απελευθέρωσης αγοράς ενέργειας η οποία θα οδηγήσει στο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων ενώ παράλληλα θα αυξήσει τις τιμές για τα νοικοκυριά μετατρέποντας έτσι την ενέργεια που κοινωνικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα».

Τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων στο φυσικό αέριο είναι να μην υπάρξει καμία ιδιωτικοποίηση στον κλάδο της ενέργειας. Αποκλειστικά δημόσιο κρατικό φορέα ενέργειας με τις επιχειρήσεις να λειτουργούν προς όφελος του κόσμου μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται μέσω εργολάβου. Κατάργηση των εργολαβιών σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.

Παράλληλα διεκδικούν την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς και στο φυσικό αέριο για οικιακή χρήση.

Δείτε το video

Φωτογραφία: © Φοίβος – Απόλλων Διαμάντης | dytikesmaties.gr
Φωτογραφία: © Φοίβος – Απόλλων Διαμάντης | dytikesmaties.gr
Φωτογραφία: © Φοίβος – Απόλλων Διαμάντης | dytikesmaties.gr

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής