Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ στο υπουργείο Εργασίας

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν στις 11:30 το πρωί της Τετάρτης οι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ, που θα συγκεντρωθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αρχικά μπροστά από το κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ-ΤΜΕΔΕ, επί της Κλαυθμώνος.

PACIFIC-SUN

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν στις 11:30 το πρωί της Τετάρτης οι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ, που θα συγκεντρωθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αρχικά μπροστά από το κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ-ΤΜΕΔΕ, επί της Κλαυθμώνος.

Οι συνταξιούχοι σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι στόχος τους είναι να εκφράσουν «την αγανάκτηση και διαμαρτυρία μας για την αντιασφαλιστική λαίλαπα που συνεχίζεται και εφαρμόζεται με ιδιαίτερο μένος σε εμάς».

Παράλληλα, τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική, «μέσα από ένα ισχυρό και καλά οργανωμένο κίνημα που μπορεί να καθυστερήσει, να εμποδίσει τη λήψη και την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων, που μπορεί να έχει κατακτήσεις, με μάχιμο μετερίζι και όπλο του αγώνα τους συλλόγους μας».

«Για δεκαετίες πληρώναμε με το αίμα μας εισφορές για συντάξιμες αποδοχές ενός επιπέδου πολύ χαμηλότερου από αυτό που δικαιούμαστε, αφού στο ταμείο μας περίσσευαν λεφτά, για να γίνονται  τεράστια ρουσφέτια σε μεγαλοεργολάβους, να επενδύει σε μετοχές φούσκες, να αγοράζει μέχρι και τράπεζα, που κατάντησε άπατο βαρέλι κατασπατάλησης των αποθεματικών του. Αυτά τα αποθεματικά που επί δεκαετίες καταληστευόντουσαν από την τράπεζα της Ελλάδας μέχρι και 20% τον χρόνο. Και ήταν τόση η ληστεία που μας γινόταν με τις εισφορές και τις εγγυητικές επιστολές, που, παρ’ όλες τις παραπάνω κλεψιές, το ΤΣΜΕΔΕ το 2016 παρέδωσε στον ΕΦΚΑ γύρω στα 2,5 δισεκατομμύρια αποθεματικά.

Σήμερα μας κατέβασαν τη σύνταξη γύρω στα 900 ευρώ επί 12, αντί τα 2.150 X 14 που ήταν το 2010. Ο σφαγιαστικός νόμος Κατρούγκαλου προστέθηκε σε όλη τη σειρά των αντιασφαλιστικών νόμων από την εποχή του Σιούφα το 1993 και την ίδια ώρα συνεχίζονται οι κάθε είδους παροχες στο μεγάλο κεφάλαιο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής