Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο Πεδίον του Άρεως

Την Κυριακή 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Άρεως μια πολύ μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων, με πρωτοβουλία της συλλογικότητας κατοίκων «Επιμένουμε Πεδίον του Άρεως», ενάντια στην πολιτική της Περιφέρειας Αττικής η οποία έχει επιλέξει να παραχωρήσει σε ιδιώτη επιχειρηματία το «ΑΛΣΟΣ» (πρώην Οικονομίδη), για να το εκμεταλλεύεται ως μουσική σκηνή-νυχτερινό κέντρο.

PACIFIC-SUN

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να έχει πλέον αποκλειστεί ο χώρος με φράχτη ύψους 2,5μ., προκειμένου με την έγκριση της Περιφέρειας να παραχωρηθεί επί πλέον χώρος πρασίνου 400 τ.μ. για να αυξηθούν τα τραπεζοκαθίσματα από 2000 σε 2500, να τσιμεντοποιηθούν 2.000 τ.μ., να δημιουργηθεί σκηνή 250 τ.μ. και να τοποθετηθεί τέντα σε μεταλλικό σκελετό ύψους 14 μέτρων.

Δημιουργείται, δηλαδή, ένα φαραωνικό κατασκεύασμα μέσα στο Πάρκο, που καμία σχέση δεν έχει ως χρήση με τις ανάγκες των κατοίκων για ελευθέρους και δημόσιους χώρους πρασίνου.

Η Ανυπότακτη Αττική βρέθηκε και χθες στην συγκέντρωση με την υποψήφια περιφερειάρχη Μαριάνα Τσίχλη, καθώς και με τους υποψήφιους και υποψήφιες Περιφερειακούς Συμβούλους στον Κεντρικό Τομέα Βασιλική Αθανασοπούλου, Ιφιγένεια Βαλέντη, Γιώργο Λεχουρίτη, Ελένη Μπούκη και Θοδωρή Παπαδόπουλο.

Η Μαριάνα Τσίχλη στην τοποθέτησή της εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της Ανυπότακτης Αττικής στον αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση του πάρκου, καθώς και την αναγκαιότητα περαιτέρω κινητοποιήσεων προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια για μετατροπή του Άλσους σε νέου τύπου αυθαίρετο Badminton.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής