Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις «ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ», «ΖΟΥΡΑΣ», ΒΙΟΚΟΤ και «ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ».

PACIFIC-SUN

Οι εργαζόμενοι ζητούν να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται σε όλους τους εργαζόμενους, να επανέλθουν οι μισθοί στους εργαζόμενους που έχουν γίνει μειώσεις και να τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο τονίζει μεταξύ άλλων: «είμαστε αντιμέτωποι με τη σφοδρή επίθεση της εργοδοσίας, με τη στήριξη της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, που μας στερεί το δικαίωμα στη ζωή. Παρότι εργαζόμαστε σε μια επιχείρηση που σήμερα καταγράφει μεγάλη παραγωγή, οι εργαζόμενοι είμαστε απλήρωτοι».

«Είμαστε αντιμέτωποι με τη σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού που στηρίζει την εργοδοσία με κάθε τρόπο. Ο ΟΑΕΔ δεν μας χορηγεί το επίδομα επίσχεσης στην οποία βγήκαμε επειδή ήμασταν απλήρωτοι και “διορισμένοι” να εργαζόμαστε σε χώρο χωρίς νερό, φως, τουαλέτα κλπ., αλλά και για άλλους λόγους όπως το ότι δεν μας δίνουν αντικείμενο εργασίας, δεν μας καταχωρούν τα ένσημα παρότι και τα έχουμε δουλέψει και τα έχουμε πληρώσει».

Τα αιτήματα τους είναι «να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται σε όλους τους εργαζόμενους, να επανέλθουν οι μισθοί στους συναδέλφους που έχουν γίνει μειώσεις. Ο κατώτατος να είναι σύμφωνα με την τελευταία ΣΣΕ εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις που είχε υπογραφεί (περίπου 810 ευρώ)».

Επιπλέον, «να τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, να χορηγηθεί το επίδομα επίσχεσης που ο ΟΑΕΔ αρνείται να εγκρίνει σε όσους άσκησαν αυτό το δικαίωμά τους και το έκτακτο επίδομα που χορηγείται για ειδικές περιπτώσεις, να καταχωρηθούν όλα τα ένσημα σε όλους τους εργαζόμενους, επιστροφή φόρου για τα ποσά που έχουμε φορολογηθεί, αλλά δεν τα έχουμε λάβει γιατί η εργοδοσία δήλωνε αυτά που θα έπρεπε να μας πληρώσει και όχι αυτά που μας πλήρωνε».

Επιπρόσθετα, «πάγωμα χρεών σε εφορία, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για όσους είναι απλήρωτοι. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης. Στους απλήρωτους απαλλαγή από τέλη, ΕΝΦΙΑ, καμιά διακοπή σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής